Ekonomi

Memurlara kira desteği! İşte bu şartları sağlayanlara 4.500 TL'ye kadar kira yardımı!

Memurlara bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kira yardımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Şimdi ise bu kira yardımının detayları araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!Durum böyle olunca hem asgari ücretle çalışan vatandaşlar hem de memurlar bir çıkmaza girdi ve düşük gelirli kesimler kiralarını ödenemez hale geldi

Son yıllarda Türkiye'de kira fiyatları fahiş bir yükseliş içerisinde. Durum böyle olunca hem asgari ücretle çalışan vatandaşlar hem de memurlar bir çıkmaza girdi ve düşük gelirli kesimler kiralarını ödenemez hale geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili yeni adımlar ve yaptırımların olacağına işaret etti ve ilgili bakanlıkların tüm memurlara kira yardımı yapacağını duyurdu.

İşte bu yardıma dair ayrıntılar…

4500 TL'YE KADAR KİRA YARDIMINDA BULUNULACAK!

Kira yardımının bilhassa İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlerde fiyatların fazla arttığı bölgelere odaklanılacağı açıklandı. Kira yardım miktarı, memurların görev yaptığı il ve ilçeye göre değişkenlik gösterecek. En düşük kira yardımı 1.700 TL olacağı belirtilirken, en yüksek kira yardımında da 4.500 TL'ye kadar çıkacağı kaydedildi. Bu yardımlar, memur maaşlarına ek olarak verilecektir.

2023 Temmuz ayından beri en düşük memur maaşlarının 22 bin TL'ye kadar çıkacağı dile getiriliyordu. Kira yardımı düzenlemesinin ise ne zaman hayata geçeceği hala kesinleşmedi. Bu konuda bir tarih verilmemiş olunsa da bakanlıkların düzenleme için hazırlıkların yapılmakta olduğu belirtiliyor.

Bu kira yardımı aynı zamanda muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündeminde yer alıyordu. Kılıçdaroğlu, kira fiyatlarının düşürülmesi için ilk önce mültecilerin kendi ülkelerine dönmesi ve yabancılara konut satışının durdurulması gerektiğini açıklamıştı. Bununla birlikte asgari ücretlilere, memurlara ve emeklilere mülteci krizi çözülene kadar da en az 4.500 TL ek kira desteğinde bulunulacağı da belirtilmişti.

Bu konu hakkında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ise kira fiyatlarına ve diğer gıda fiyatlarına bakılması gerektiğini ve geçim endeksi verilerine göre, belirli bir kademelendirme yapılması teklifinde bulundu. Bu halde, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer şehirlerdeki artış miktarları değerlendirilip, yaşamı daha kolay bir hale getiren bir kira yardımı tutarı belirlenebilir.

Türkiye'de kiraların yüksek artış göstermesinden dolayı asgari ücretliler ve memurlar zor bir halde. Hükümet, bu sorunu çözmek için kira yardımı düzenlemesi yapmayı planlamaktadır.