02 / 10 / 2024

Memurlara koşulsuz lojman imkanı! Hangi memurlar ev aramak zorunda değil?

Memurlara koşulsuz lojman imkanı! Hangi memurlar ev aramak zorunda değil?

Memurların son zamanlarda en önemli harcamaları arasında konut kiraları yer almaktadır. Buna göre, hangi memurlara kayıtsız şartsız konut desteği sunuluyor? Maaşının yarısı kiraya giden memurlara lojman fırsatı geliyor. 




Memurların son zamanlarda en yüksek harcama kalemleri arasında yer alan konut kiraları son zamanlarda maddi anlamda büyük sorunlara sebep olduğu kaydedildi. Bu sürete söz konusu kira fiyatları özellikle büyük şehirlerde memur maaşının yarısına denk gelmektedir. Bu nedenle memurların en çok istediği şeylerden birisi lojman imkanının sağlanmasıdır.

KİRAYA MAAŞLARIN YARISI GİDİYOR

mebpersonel.org'da yer alan habere göre; Büyük şehirlerde ortalama bir dairede oturmak isteyen bir memur maaşının neredeyse tamamını kira olarak vermek zorunda kalıyor. Fakat Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan infaz koruma memurları ve diğer memurlar için çok sayıda lojman ayrılmış durumda söz konusu memurlar başvurmaları halinde bu lojmanlardan kayıtsız şartsız yararlanabilmektedir.

Özellikle infaz koruma memurlarına taşrada neredeyse 15 seneye yakın kira desteği sunuluyor. Bu durumda da söz konusu memurların çok büyük bir avantajı ortaya çıkmış oluyor. 5 yıl süreyle verilen lojmanlar mevcut boşluğa göre süre uzatımı yapılarak 10 yıla kadar kullanılabilmektedir.

Memurlara koşulsuz lojman imkanı! Hangi memurlar ev aramak zorunda değil?

ADALET BAKANLIĞI'NIN SUNDUĞU İMKANLAR FAZLA

Öte yandan, Adalet Bakanlığı lojmanlara yapmış olduğu yatırım sebebiyle ortalama bir dairenin üstünde kalitede Konutları memurlarına sunabilmektedir. Söz konusu lojmanlardan Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan diğer personel de yararlanmaktadır. Bu kapsamda görev yapan Adalet Bakanlığı personeli söz konusu en yüksek lojman imkanına sahip bakanlıktır.

Belediyeler iki şehirde arsa, lojman ve iş yeri satıyor!

Milli Emlak, iki şehirdeki 15 adet lojman ile 1 arsayı satıyor! İndirim ve taksit fırsatıyla! 

Konya Akşehir ve Selçuklu'da Hazine’ye ait arsa, arazi ve 43 adet lojman satılıyor!  

İki şehirde arsa, arazi ve lojman satılıyor. Bu tarihlere dikkat!


Geri Dön