Kent Haberleri

Memurlara seyyanen zam her ay yatacak mı? Seyyanen zam ne kadar 2023! Memurlar hemen rakamlara göz atın! 

Memur maaşlarında seyyanen zam detayının açıklanmasının ardından, milyonlarca memura yapılacak seyyanen zam ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki memurlara seyyanen zam her ay yatacak mı?  Memurların ve emeklilerin beklediği enflasyon rakamları, 5 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı

Memurlara uygulanan zammın ardından, seyyanen zam ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Memurların ve emeklilerin beklediği enflasyon rakamları, 5 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Bu rakamların açıklanmasının ardından memurların alacağı zam oranları da netleşti. 

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ediyordu. 

Yapılan açıklamalara göre, tüm memurlara yüzde 17,55 oranında enflasyon farkı zammı uygulanacak ve bunun üzerine de 8 bin 77 Türk Lirası seyyanen zam verilecek. 

Memurlara seyyanen zam her ay yatacak mı? Seyyanen zam ne kadar 2023! Memurlar hemen rakamlara göz atın! 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜİK'in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 olurken, 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 17,55 şeklinde belirlendi. 

Memur maaşlarında seyyanen zam detayının açıklanmasının ardından, milyonlarca memura yapılacak seyyanen zam ile ilgili detayları araştırmaya başladı. 

Seyyanen zam ne zaman yapılacak? 

Seyyanen zam konusu ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise zammın hangi tarihten itibaren geçerli sayılacağı oldu. Fakat seyyanen zam konusunda durum değişiklik gösterebiliyor. Çünkü TBMM'ye sunulan yasa tasarısında seyyanen zammın geçerli olacağı tarih 15 Temmuz 2023 olarak işaret ediliyor. 

Eğer bu tarih itibarıyla geçerli olursa, seyyanen zam farkı da Temmuz'da yarı oranda maaşlara yansıtılabilir. Fakat özel bir düzenleme yapılarak seyyanen zammın 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağı maddesi eklenirse o zaman memur maaşlarının temmuz ayı kısmında 8 bin TL'lik seyyanen zammın tamamı yansıtılacak. 

Memurlara seyyanen zam her ay yatacak mı? Seyyanen zam ne kadar 2023! Memurlar hemen rakamlara göz atın! 

SEYYANEN ZAM BİR DEFALIK MI VERİLECEK? 

Seyyanen zam bir kerelik verilmeyecek. Her ay düzenli şekilde memur maaşları, seyyanen zamlı olarak hesaplara yatırılacak. 

HANGİ MEMUR KAÇ TL ALACAK? YENİ ZAMLI MAAŞ TABLOSU..

Hazine ve Maliye Bakanlığından edindiği bilgilere göre, 2023 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında uygulanan yükselişler, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme" ile tespit edildi. 

ile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 Türk Lirası'na çıkacak. 

Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 Türk Lirası'na, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 Türk Lirası'na, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 Türk Lirası'na yükselecek.

Bunun yanı sıra en düşük memur emeklisi maaşı da 9 bin 901 TL'den 9 bin 288 TL'ye çıkacak.  

TOKİ'den 2 bin lira taksitle konut fırsatı için son gün bugün! Sakın kaçırmayın!

Dul ve yetim aylıkları yeni zamla kaç lira oldu? Rakamlar bir bir verildi! Dul ve yetim aylıkları tam bu kadar yatacak!

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor