Kent Haberleri

Memurlara Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Memur maaş zammında flaş gelişme! En düşük memur maaşı ne kadar 2023? 

Temmuz ayı memur zammı hesaplama tablosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Peki memurlara ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...  Nisan ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından Temmuz ayı memur zammı hesaplama tablosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor

Temmuz ayı memur maaşı zam oranı şu an gündemde en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. 

Nisan ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından Temmuz ayı memur zammı hesaplama tablosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Memur maaşlarına yapılacak net zam oranı Mayıs ve Haziran ayı enflasyonları açıklanmasının ardından belli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz'da asgari ücretin yeniden değerlendirileceğine dikkat çekerek, "Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Hazırlıklarımız var" açıklamasında bulundu. 

Memurlara Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Memur maaş zammında flaş gelişme! En düşük memur maaşı ne kadar 2023? 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir açıklamasında "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz" diyerek, memurlara müjdeyi vermişti. 

Temmuz ayına kadar çalışmaların tamamlanacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Memurlara Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Memur maaş zammında flaş gelişme! En düşük memur maaşı ne kadar 2023? 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre de Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 20,92, refah payı hariç memur ve memur emeklisi zam oranının ise yüzde 18,68 olabileceği öngörülüyor. 

Kamu işçisi zammının referans alınması halinde ise memur zam oranı yüzde 45 olursa ek zam yüzde 26,32 seviyelerinde gerçekleşecek. 

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, katıldığı bir programda değişikliğin tüm memur maaşlarına kademeli şekilde yansıyacağının altını çizdi ve "En düşük aylıktan sonra kademe kademe bütün memurların sınıflarına, görevlerine, unvanlarına göre ayrıca evli, çocuklu olup olmadığına göre oransal bazda yüksek oranda artışların olacağını söyleyebiliriz" ifadelerine yer verdi.
 
İsa Karakaş, söz konusu açıklamasında, memur maaşlarına yapılacak zammın doğrudan doğruya memur emeklilerine de yansıyacağının altını çizerek, emekli olan memurun en düşük maaşının da artacağını vurguladı. 

Bakan Nebati müjdeyi verdi! O ildeki vatandaşlara 10 bin liralık yardım yapılacak! T.C numarasını veren desteği alacak!

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması: O güzergaha dikkat çekti ve yöneticileri uyardı!

Türk çayı ihracatı 2023'ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!