27 / 04 / 2024

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...



Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri yarın tamamlanacak. Zam pazarlığında yetkili konfederasyon Memur-Sen taleplerini yeniledi ve konuya ilişkin "Zam gibi sunulan enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır" açıklaması yapıldı. 

1 Ağustos tarihinde başlayan oplu sözleşme görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde sürüyor. 

Görüşmelerde hükümeti temsil eden Kamu İşveren Heyetinin 14 Ağustos tarihinde ilk zam teklifini vermesinin ardından start verilen pazarlıklar, 17 Ağustos günü verilen ikinci tekliften sonra yoğunlaştı. 

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

2 YILLIK YÜZDE 110 ZAM 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kamu İşveren Heyetinin son yaptığı 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5'ten meydana gelen zam teklifini yeterli görmeyen sendikalar, yeni teklifi bekliyor. 

Belirlenen takvim gereği müzakere sürecinin 22 Ağustos tarihinde sona ereceği toplu sözleşmesi görüşmelerinde, dikkatler Kamu İşveren Heyetinin yapacağı yeni tekliflere odaklandı. 

Diğer taraftan, Memur-Sen taleplerini yeniledi ve zammın 2024'te 3'er aylık dönemde uygulamasını talep etti. Memur-Sen, gelecek sene için yüzde 70, 2025 yılı için ise yüzde 40 zam talep etti. Bu şekilde Memur-Sen'in 2 senelik zam talebi yüzde 110 olarak gerçekleşti. 

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, yaptığı açıklamasına "Toplu sözleşme görüşmelerinde 21. günü geride bırakıyoruz. Son 36 saatine girdiğimiz görüşmelerin kritik kavşağında sizleri bilgilendirmek, yaşanan süreci özetlemek ve geldiğimiz aşamayı paylaşmak için bir aradayız" ifadelerini kullanarak başladı. 

Amaçlarının kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, hakkını ve hukukunu korumak ve refahını yükseltmek olduğuna dikkat çeken Ali Yalçın, "Gerçekçi olmayan teklifleri reddederken de masada müzakere yürütürken de hep aynı hassasiyetle devam ettik. Toplu sözleşme tekliflerimizi Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve her birimizin sürece dair sorumluluğunu gözeterek hazırladık" ifadelerine yer verdi. 

Yaşanan fiyat istikrarsızlığını ve ekonomik şartları dikkate alarak zam tekliflerini 3'er aylık sunduklarının altını çizen Yalçın, "Merkez Bankası'nın öngördüğü enflasyon beklentileri bizim yaklaşımımızı, öngörümüzü doğrulamış, teyit etmiştir. Bu süreçte Türkiye'nin büyüme rakamlarını ve hükümetin seçim beyannamesindeki refah payı vaadini kamu işverenine ısrarla hatırlattık" açıklamasında bulundu.

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Kamu işverenin birinci ve ikinci teklifinde getirdiği rakamlar ne ifade ettiğimiz gerçekliğe uygun ne de beklentileri karşılayacak niteliktedir" diyerek, yüzdelik teklifin toplu sözleşmenin esası, enflasyon farkı kayıpların telafisi, refah payı ise alım gücünün korumanın güvencesi olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamasında "Bugün görüyoruz ki 6 ay boyunca yaşayacağımız sıkıntılar sonucu alacağımız enflasyon farkı zam gibi sunuluyor" ifadelerini kullanan Yalçın, enflasyon farkının, kamu işvereninin jesti olmadığına, toplu sözleşme kazanımı ve geçmişe dönük alacakları olduğuna vurgu yaptı.  

Son dakika: Peşe peşe deprem! 2 dakika arayla 2 deprem oldu! 

Çiftçi Towers için 10 milyar liralık satış buluşması! 437 konut ile dükkan satılıyor! İşte o tarih...

Son dakika: Tarih verildi, şekere bir zam daha geliyor! Son 4 ayda 11'inci zam! 

Altında 'yaprak kıpırdamıyor!' fiyatlar adeta çakıldı kaldı! Çeyrek altın bugün ne kadar? 21 Ağustos altın fiyatları


Geri Dön