Ekonomi

Memurları havalara uçuracak zam! En az 16 bin 308 TL hesabınızda!

Kamuda çalışan memurların maaşlarına yapılan yüzde 30 zam yüksek enflasyon ile kıyaslandığında tartışmalara neden oldu. Bazı kurumlar ise bu habere bağımsız olarak memurlarına ilave zam yapmaya başladı. İşte detaylar!Bazı kamu kurumları da merkezden bağımsız olarak memurlarına ek olarak zam yapabiliyor

Kamu kurumlarında çalışan memurlarla maaşlarına yapılan yüzde 30 zammı yaşanan yüksek enflasyon karşısında yetersiz buldu ve bu durum tartışma konusu olmuştu. Bazı kamu kurumları da merkezden bağımsız olarak memurlarına ek olarak zam yapabiliyor. Bir ilde toplu sözleşme sonucu en düşük memur maaşı 16 bin 308 TL'ye yükseltildi.

 İşte haberin detayları...

2023 asgari ücretin ocak ile temmuz dönemi için yüzde 54,66'lık zam ile beraber 8 bin 506 TL olmasından sonra, emekli ve memurlara ise yüzde 30'luk zam uygulanmıştı. Yapılan zamlardan sonra en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıkarılırken, en düşük memur maaşı ise 9 bin 105 TL'den 11 bin 848 TL'ye yükseltildi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 16 BİN 308 TL OLDU

Nevşehir'in Bergama Belediyesi, 'Sosyal Denge Toplu İş Sözleşmesi' protokolü kapsamında memur maaşlarına yüzde 120 oranında zam yaptıklarını duyurdu. Yapılan zammından sonra Bergama Belediyesi'nde en düşük memur maaşı 16 bin 308 TL’ye çıkarıldı.

Bergama Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekildedir; “En düşük memur maaşı 16.308,00 TL olmuştur. İmzalanan “Sosyal Denge Toplu İş Sözleşmesi” protokolü ile Bergama Belediyesi Memur çalışanlarına yüzde 120 oranında aylık ücretlerine ilave 4.164,88 TL. SDS uygulanmasına karar verildi. Bu şekilde en düşük memur maaşı 16.308,00 TL olarak belirlenmiştir.”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30 olarak uygulanması, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya yükseltilmesi ile asgari ücret desteğine dair Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Bu habere dair detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda emeklilere müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan " En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum." dedi. Böylelikle en düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira olacak.

Sıfır Renault Clio'da inanılmayacak fiyat! İkinci el piyasasını baltalayacak! Hemen bakın!

Dolar biriktiren bunu yapmazsa bin pişman olacak! Selçuk Geçer’den can yakan uyarı!

Benzin ve motorinde son durum! İşte 21 Ocak Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!