Ekonomi

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı. Memurları ilgilendiren yeni bir açıklama yapıldı

Memur ve emekli zamlarının açıklanmasının ardından gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Memurları ilgilendiren yeni bir açıklama yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada maaş zamlarının ne kadar olacağıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklaya göre maaşlardan eksik olan 14 gün zam farkının ödenebilmesi için bakanlık sistemlerinin kamu kurumlarının kullanımında olacağı ifade edildi.

Peki, memur ve emekli maaşının farkı ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 TL

Yaşlılık, malullük, ölüm maaşı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 TL çıkarılacak.

 

MEMURA ZAMLI MAAŞLAR HANGİ TARİHTE YATACAK?

Memurlar normal şartlarda zamlı maaşlarını 15 Ocak tarihinde alıyorlar. Ancak yüzde 30'luk zamla ilgili teknik çalışmaların devam etmesi sebebiyle büyük ihtimalle zamlı maaşların 15 Ocak tarihine yetişmesi beklenmiyor.

Memurlar ve memur emeklileri 15 Ocak tarihinde toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında yapılan zamlı maaş alacaklar. İlave zam farkı ise en geç 7-8 gün içinde ödenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu çalışanlarının refah düzeyini artırmaya yönelik ek zam tutarının hızlı bir biçimde hesaplara yatırılması için bilişim alt yapılarının hazır olduğunu ifade etti.

EYT'liler dört gözle bekliyor! Peki EYT'de kim, ne kadar maaş alacak? İşte merak edilen o liste

 E-Bordro Ocak 2023 sorgulama ekranı açıldı Zamlı maaşlar e-Devletten görülebilecek!