Kent Haberleri

Menderes Çukuraltı plajının kiralanması mahkemeden döndü!

İzmir'in gözde tatil beldelerinden olan Menderes Belediyesi'nin Özdere'deki Çukuraltı plajını özel sektöre kiralaması mahkemeden döndü.

İzmir’in gözde tatil beldelerinden olan Menderes Belediyesi’nin Özdere’deki  Çukuraltı plajını özel sektöre kiralaması mahkemeden döndü. Ak Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu geçen yıl Aralık ayında ‘Sahil Düzenleme Projesi’ olarak başlatılan çalışmayla halk plajına önce kum dökmüş ardından da ‘Özel plaj’ olarak özel sektöre kiralamıştı. Beton dökülen alanın üzerine kafeterya yapılmış ve halkın ücretsiz olarak girmesi engellenmişti. Vatandaşın tepki göstermesi üzerine harekete geçen sivil toplum örgütleri konuyu yargıya taşımıştı. İzmir idare mahkemesine açılan davanın bilirkişi raporu tamamlandı. 

Raporda sahil yolunun planlama ilkesine ve kamu yararına aykırı olduğu belirtildi. Kararda, "Dava konusu Özdere Çukuraltı Sahil Projesi’nin dayanağı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda dava konusu proje sınırları içerisinde öngörülmüş olan “Park” plan kararlarının, bu plan kararlarına ilişkin arazi kullanım kararı sınırlarının ve mevzuatta ön görülen kullanım biçimlerinin dikkate alınmadan projeye aktarılmış olduğu, tespit ve değerlendirmelerine dayanarak dava konusu Özdere Çukuraltı Sahil Projesi’nin belirtilen yönlerden ilgili şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, mevzuat hükümlerine ve kamu yararına aykırı olduğu görüşüne varılmıştır” denildi. 


Plaj halka açıldı! 

Ak Partili Belediye başkanı Bülent Soylu’nun  ‘Prestij Projem’ diye adlandırdığı projenin incelenmeden ve halkın rızası olmadan yapılmasına tepki gösteren Menderesliler “Yanlış hesap Bağdat’tan döndü, halkın plajı halkta kaldı. Ama harcanan paralara yazık değil mi bunun bedelini kim karşılayacak” diye konuştular. 

Beton döküldükten sonra ‘özel kafeterya ve plaj’ olarak kiralanan alan bilirkişi raporundan sonra ardından burada açılan kafeteryanın da bir anda sökülüp taşındı. 


Anayurt