29 / 04 / 2024

Menderes Türel: Boğaçayı, Kanal İstanbul'dan güzel!

Menderes Türel: Boğaçayı, Kanal İstanbul'dan güzel!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi için "Kanal İstanbul projesinden daha güzel bir proje" yorumunu yaptı.Muhittin Böcek ile Batı Çevre Yolu sorununun önünü açtıklarım söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) Rixos Downtown'da düzenlediği 4. dönem 13. toplantı programına katıldı. Kahvaltının ardından açıklama yapan Başkan Türel, Konyaaltı'nın sorunlarına değinerek, geçmişten günümüze kadar gerçekleştirdiği projelere değindi. Konyaaltı ilçesinin ana muhalefet partili bir belediyede olmasına rağmen Başkan Muhittin Böcek ile Batı Çevre Yolu sorununun önünü açtıklarım söyledi.  


Kanal İstanbul'dan güzel 

Projenin tamamlandığında bambaşka bir Konyaaltı olacağına dikkat çeken Türel, şöyle konuştu: "Konyaaltı'na inanılmaz çağ atlatacak bir proje olduğunu göreceksiniz. Çok iddialı söylüyorum. Kanal İstanbul projesinden daha giizel. Antalya'nın 'çılgın projesi' de diyebilirsiniz." Türel. Konyaaltı Beaach Park'a yapılacak olan Mimarlar Odası'nın açtığı yarışması konusunu da açıkladı. 

Oda ile protokolün yapıldığına değinen Türel, Aralık ayında Mimarlar Odası'nın sonucu açıklayacağını ifade etti. Türel, Konyaaltı ilçesine yapılacak olan bu büyük proje ile ilgili bilgi verdi. 


Konyaaltı varyantlarının kontrollü trafiğe açılacağını duyuran Türel, varyantın sahil ile birleşeceğini aktardı. 

Raylıya ikinci etap Toplu taşıma ve ulaşım sorunlarını da değerlendiren Türel, raylı sistemin ikinci etap güzergahının tasarlandığını ve proje tasarlandığında halka sorularak sonucun belirleneceğini vurguladı. KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Altıner ise. Türerin gerçekleştirdiği projelerle Antalya'nın dünya standartlarında bir kent olmasını hedeflediğini kaydetti. Tiirel'in tüm bu hizmetlerden ürettikleriyle Antalya'nın çıtasını yükselttiğini belirterek teşekkürlerini iletti. Altıner, Konyaaltı'nda gerçekleşecek olan ve yıllardır hayata geçmeyi bekleyen projelerle ilgili bilgi almak istediklerini kaydetti. Esra ÖZKAN Başkan Türel, önceliği memleket olan siyasetçilerin farklı partilerle dahi çözemeyecek problemi olmadığını bildirdi. 


Batı Çevre Yolu'nun da imar planı sorunu nedeniyle 5 yıl boyunca açılamadığına işaret eden Tüıel, "Geçmişte görev yapan iki CHP'li partinin aralarında mutabakat yapamaması nedeniyle Batı Çevre Yolu açılamadı. Bizim önceliğimiz Antalya'ya hizmet olmalıdır. Biz göreve geldik ve Konyaaltı Belediye Başkanı aynı kişi ve benim partime mensup değil. 

Ama biz anlaştık, sorunun önünü açtık. 


Tartışma olmadı. Bu yolu kamulaştırmaya gerek kalmadı. 

Bu 1800 metrelik yolu bu ayki meclisimize alıyoruz. Hızlı bir şekilde onaylayacağız. Neydi o kavga? 5 sene bekledik, 15 scııe kaybettik" dedi. 


Sorunların önü açıldı Zaman zaman yol hizmetinin Kara Yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması yönünde eleştiri aldığını anlatan Başkan Türel, "Menderes bu çalışmaları yapmasa, mecliste onay almasa Kara Yolları zaten o yolları açamaz. 'Bu kavşaklar Antalya'ya iyi gelecek' diye yazdık. Yolları Menderes Türel yapıyor demedik.


Antalya Gazete


Geri Dön