30 / 04 / 2024

Mer Grup, İzmir Dikili'de otel ve villalar yapacak!

Mer Grup, İzmir Dikili'de otel ve villalar yapacak!

Mer Grup, Dikilinin Pisa Yarımadasında 800 yataklı 5 yıldızlı bir otel, termal suyun değerlendirileceği 200 yataklı bir rehabilitasyon merkezi ve Hayıtlı Koyunda ise 1000 yataklı 4 yıldızlı bir otel ve 30.000 devre tatil sitesi inşa etmek için harekete



 

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyesi, Mer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Uğur, özellikle turizm alanında sektörün gelişimi adına ilde önemli çalışmalarında öncülerinden oldu. Yatırımlarını İzmire çeviren Uğura ait Mer Grup, önümüzdeki 5 yılın sonunda tamamlayacağı yatırımlarla Dikilinin; Pisa Yarımadasında 800 yataklı 5 yıldızlı bir otel, termal suyun değerlendirileceği 200 yataklı bir rehabilitasyon merkezi ve Hayıtlı Koyunda ise 1000 yataklı 4 yıldızlı bir otel ve 30.000 devre tatil sitesi inşa etmek için harekete geçti.

Mer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Uğur, Dikili yeni turizm alanı ilan edildi ve önemli avantajlar sunuyor bölgede gerek deniz ve gerekse termal turizmin bir arada sunulabildiğinin altını çizerek, Tüm bu özellikler ve yılın 12 ayı turizmin yaşandığı bir bölge olması nedeniyle Dikiliyi tercih ettik dedi.

Dikili de 4 ve 5 yıldızlı otellerle, devre tatil imkanı sağlayacak villalar inşa edeceklerini bildiren Hüseyin Uğur, yaklaşık 5 yılın sonunda tamamlanacak çalışmalar kapsamında 30 bin adet yaşam alanı oluşturulacağını bildirdi. Bu yatırımlarla da yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlanacağını aktaran Uğur, toplamda 200 milyon Avroya mal olacak yatırımın, 515 dönüm arazi üzerinde gerçekleşeceğini belirtti. Deniz turizminin yanı sıra kaplıca turizmiyle de öne çıkacak olan yatırımda hedefin, devre tatil üyelerine ve otel müşterilere 12 ay hizmet verebilmek olduğunu ifade eden Uğur, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Hüseyin Uğur, Dikilide Mer-Pisa A.Ş. isimli bir şirket kurduklarını söyleyerek, Bölge 2008 yılında denizi ve termal suyu ile birlikte turizm alanı ilan edildi. Biz firma olarak bölge turizmi alanı ilan edilmeden önce 172 dönüm, 306 dönüm ve 37 dönümlük 3 ayrı parsel olmak üzere toplamda 515 dönümlük arazi satın almıştık. Şimdi bu alanlarda yatırıma başladık dedi.

Pisa Koyunda 5 yıldızlı 800 yataklı bir otelin yanı sıra termal suyu değerlendirmek üzere 200 yataklı bir de rehabilitasyon merkezi oluşturacaklarını kaydeden Hüseyin Uğur, aynı zamanda 200 adet de devre tatil olarak satışı gerçekleştirilecek villa inşa edeceklerini bildirdi.

Bu bölgede gelecek günlerde birde yat limanı yapmayı tasarladıklarına değinen Uğur, çalışmalarının kalan bölümünün Hayıtlı Koyunda devam edeceğini söyledi. Hayıtlı Koyunda ise 600 adet devre tatil villası ile 1000 yataklı 4 yıldızlı bir otel düşündüklerini ifade eden Hüseyin Uğur, geçen yıl burada inşaata başladıklarını ve 200 kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.

Haziran başında villalarda devre tatil satışlarının başladığını da bildiren Uğur, Yatırımlarımız ve satışlarımızı bölümler halinde gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 5 yılın sonunda tüm çalışmalarımızı tamamlamak dedi. Toplamda 200 milyon Avroluk bir yatırım gerçekleştireceklerine değinen Uğur, devre tatil satışından ise toplamda 350 milyon Avroluk ciro hedeflediklerini açıkladı.

İnşa edecekleri villaları devre tatil şeklinde satışa sunacaklarını kaydeden Hüseyin Uğur, Türkiyede bu yöndeki satışlara ilişkin bir ön yargı bulunduğunu, yapacakları çalışmayla bu olumsuz tabloyu ortadan kaldırma hedefinde olduklarını söyledi. Ülkemizde devre tatil sistemi var ve bazı firmalar bu uygulamada bazı yanlışlar yaptılar diyen Uğur, Bizim sistemimizde şartlar önceden net şekilde belli olacak ve sonrasında bir değişiklik gerçekleşmeyecek dedi.

Kişilerin yazlık alması halinde bu evleri en fazla 1 ay kullandıklarını ancak kalan dönemde bakımı için harcama yapmak zorunda kaldığını belirten Uğur, bu durumun da büyük bir israfı beraberinde getirdiğini söyledi. Aynı zamanda yazlık konutlarda yaşamın başlamasıyla birlikte kişilerin işlerine de devam etmeyi sürdürdüğünü ve tatilden tat alamadığını kaydeden Uğur, açıklamasını şöyle sürdürdü: Turizm Bakanlığının uyguladığı sisteme bağlı olarak bizim inşa ettiğimiz devre tatillerde villaların bakım ve onarımı tamamen şirketimize yani otelimize ait olacak.

Otel 4 yıldızlı ise 4 yıldızlı, 5 yıldızlı ise de 5 yıldızlı konfor üyelerimizi bekliyor olacak. Haftalık, 2 haftalık ya da aylık devre tatil alınması mümkün olacak. Bu tür tatiller de çantanızı alıp tatile çıkıyor olacak ve işinizden uzaklaşacaksınız.

Devre tatil satışlarına Haziran ayı başında başladıklarını hatırlatan Hüseyin Uğur, villaların üstün konforuna karşın fiyatların da oldukça düşük olacağını bildirdi. Tanıtım amacıyla yılsonuna kadar yüzde 33 indirim uygulayacaklarına değinen Uğur, fiyatların tatil sezonuna göre değişim göstereceğini açıkladı.

Haftalık en düşük 6 bin ila 12 bin dolarlık fiyat aralığı bulunacağını dile getiren Hüseyin Uğur, 2 haftalık tatil satın alınması halinde artışın yüzde 70 olacağını böylece rakamın 10 bin dolarsa 20ye değil, 17 bin dolara yükseleceğini bildirdi. Kalan aylarda ise üyelerin yıllık bakıma cüzi katkılar sağlayacağını açıklayan uğur, yıllık 120 Avro, 2 haftalıklarda 200 Avro aidat alınacağını dile getirdi.

Uluslararası bir teşkilat olan RCIa müracaat ettiklerini de değinen Uğur, bu teşkilatın dünya genelinde 5 bin üyesi ve 5 bin adet de tesisi bulunduğunu söyledi.Devre tatilden yararlanan üyelerin talep etmesi halinde RCIa üye olan dünyanın herhangi bir yerinde de farkını ödemek şartıyla tatilini geçirebileceğini ifade eden Hüseyin Uğur, Aynı zamanda işletici firma biz olmamız nedeniyle o yıl üye tatile çakamayacaksa onlar adına devre tatili kiraya verebiliriz. Veya üyemiz tatil dönemini değiştirmek isterse kendisine yardımcı olabiliriz diye konuştu.

Turizm alanına ulaşımın oldukça kolay olduğunu işaret eden işadamı Hüseyin Uğur, İstanbul ile  İzmir  arasında yapılacak olan otoban sayesinde İstanbula ulaşımın da 2,5 saatte sağlanacağını bildirdi. İzmire ulaşımın da 45 dakikada gerçekleştiğini açıklayan Uğur, İzmir Havalimanına 110 kilometre, Uluslararası Edremit Havalimanına ise 70 kilometre uzaklıktayız. Aynı zamanda yine havaalanına sahip olan Midilli Adasına ise 11 mil uzaklıktayız ve özellikle yurtdışı çalışmalarını buradan planlıyoruz dedi.

Bölgede denizin oldukça güzel ve temiz olmasının yanı sıra termal turizm ve ekolojik turizmin de öne çıktığını vurgulayan Hüseyin Uğur, 100 metrede kuşu atçılarında 96 derecelik suya ulaştıklarını ve bu suyun pek çok hastalığa iyi geldiğine dair ellerinde belgeleri bulunduğunu aktardı. Dünyada hızla gelişen ekoloji turizmine de büyük önem verildiğini kaydeden Uğur, Yatırım alanında 300 yaşında zeytin ağaçları var ve bunların hiçbirisine zarar verilmeden çalışmalar sürdürülüyor diye konuştu. Norveç ile görüşmeler yaptıklarını da anlatan Hüseyin Uğur, buralardaki derneklerle de görüşerek, belli bir yaşın üzerindeki müşterileri Dikilide rehabilitasyon merkezine çekerek turizm sezonunu 12 aya yaymak istediklerini sözlerine ekledi.

 


Geri Dön