Teknoloji

Merakla beklenen Redmi 12 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Fiyat performans ürünleri ile amiral gemilerine meydan okuyan Xiaomi’nin giriş seviyesine hitap eden Redmi 12 modeli tanıtıldı. Helio G88'den gücünü alan model, üçlü kamera dizilimine sahip. İşte ayrıntılar.Şık dizaynı ve fiyatına göre iddialı fonksiyonlarıyla dikkat çeken Redmi 12 Tayland’da resmi olarak görücüye çıktı

Xiaomi’nin alt markası Redmi, makûl fiyatlı telefon modellerine bir yenisini daha ilave etti. Şık dizaynı ve fiyatına göre iddialı fonksiyonlarıyla dikkat çeken Redmi 12 Tayland’da resmi olarak görücüye çıktı. Helio G88 yonga setinden kuvvetini alan FHD+ ekrana sahip yeni cihazın ayrıntıları haberimizde.

Redmi 12 neler vadediyor?

Yeni giriş seviyesi model geçtiğimiz günlerde Xiaomi’nin Portekiz sitesinde sızdırılmıştı. Tayland’da yapılan etkinlik kapsamında ise kullanıcılara sunuldu. Redmi 12; FHD+ çözünürlük, 90 Hz ekran tazeleme hızı ve 550 nitlik parlaklığa sahip 6,79 inç LCD ekranla geliyor.

Yeni Redmi’nin oldukça sade bir dizayn sunduğunu söyleyelim. Arka panelinde üçlü kamera dizilimine yer veren cihaz, önde ise ekrana gömülü bir dizaynla geliyor. Cihaz gücünü ise sekiz çekirdekli MediaTek Helio G88 yonga setinden alıyor.

Helio G88’e 8GB’a kadar RAM ve 256 GB’a kadar dahili depolama eşlik ediyor. Kullanıcılar isterse microSD kart desteği aracılığı ile bu depolamayı yükseltebiliyor.

Merakla beklenen Redmi 12 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Redmi 12, üçlü arka kamera dizilimi ile geliyor. Bu kameralar içinde 50 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ultra geniş ve 2 Megapiksel makro sensörü yer alıyor. Ön tarafta ise ekrana gömülü 8 Megapiksel çözünürlüğünde bir özçekim kamerasına sahip.


Giriş seviyesi Redmi modeli 18W süratli şarj destekli 5000 mAh bataryadan kuvvetini alıyor. Ayrıca kutudan ise Android 13 tabanlı MIUI 14 ile çıkıyor.

Redmi 12’nin fiyatıyla dikkat çektiğini söylemek lazım. Xiaomi, başlangıç etiketi olarak 5299 Tayland Bahtı (152 dolar) belirledi. Bu, Tayland’a özel olsa da pazardaki rekabeti çoğaltacak gibi görünüyor.

EDİTÖR NOTU:  Bu haber 15 Haziran 2023 tarihinde saat 21:14'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 23.54 Türk Lirası, euro 25.77 Türk Lirası, altının gramı ise 1493 Türk Lirası değerinde.

Epic Games oyuncuları sevinçten havaya uçuracak! Bu oyun serisi bedava oldu

Kripto parada deprem etkisi! Ethereum güçten düşüyor! 

Milyonlarca çiftçinin beklediği haber geldi! İşte 15 Haziran 2023 Buğday taban alım fiyatları