23 / 12 / 2024

Meram Tıp Fakültesi'nin yeni binası 2017'de hizmete girecek!

Meram Tıp Fakültesi'nin yeni binası 2017'de hizmete girecek!

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, "2017 yılında hizmete girecek Meram Tıp Fakültesi'nin yeni binası 600 yatak kapasiteli olup, 220 milyon TL'ye mal olacak" dedi



Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, "2017 yılında hizmete girecek Meram Tıp Fakültesi'nin yeni binası 600 yatak kapasiteli olup, 220 milyon TL'ye mal olacak" dedi 



SELÇUKLU BELEDİYESİ 70 BİN METREKARELİK ARSAYI DEVRETTİ 


Selçuklu Belediyesi tarafından daha önce Konya Üniversitesi'ne yurt yapmak için 10 milyon TL'ye TOKİ'den satın alınan 125 bin metrekarelik arsayı değerlendirdiklerini söyleyen Yüksek, "TOKİ'den Selçuklu Belediyesi tarafından satın alman arsanın 70 bin metrekarelik kısmı Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne hastane yapılmak üzere mutabatla devredildi" dedi. 


HASTANE 2016 KASIM DA TAMAMLANACAK 


Kalkınma Bakanlığı Müst şan Kemal Madenoğlu ile pılan görüşmeler sonucunda 400 yatak kapasitesini 600 çıkardıklarını belirten Yüksek, "150 milyon TL'ye hastane fiziki olarak yapım ihalesi yapıldı. 70 milyon TL'de iç donanımı için tahsilâtı çıkarıldı. Toplamda 220 milyon TL'yi mal olacak hastanenin 2016 Kasım'da tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.



Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kurulma sürecinden söz eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek şunları söyledi: "Meram Tıp Fakültesi 1982 yılında Selçuk Üniversitesi bünyesinde kuruldu. O dönemde tabii sıfırdan yeni bir hastane yapmak mümkün değildi. O zamanın mülkü amirleri ve üniversite rektörü mevcut hastaneler içerisinde biraz da eski fonksiyonunu kaybeden Tüberküloz Göğüs Hastanesi'nin yeniden restore edilerek, kullanılması kararını almış. 

Çalışkan bir dekan olan rahmetli Prof. Dr. Asım Duman, birtakım düzenlemeler giderek hastanenin kullanıma açılmasını sağlamış. Bu arada da Selçuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin temeli atılmış. Meram Tıp Fakültesi de sürekli gelişmeye devam ederek, hayırseverlerinde yardımıyla yeni binaların eklenmesi sağlanmış. Şu anda Meram Tıp Fakültesi'nin halihazırda 15 ayrı binası bulunuyor. Şimdi Türk Anadolu Vakfı'nm üstlendiği Çocuk Hemotoloji binası yapılıyor, toplamda 16 ayrı bina olacak. Ancak 1960'ların ana gövdesini oluşturan Tüberküloz Hastanesi sonradan eklenti binalarla modern konsepte uymuyor" ifadelerini kullandı. 


"REKABET ORTAMINDA SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİ ARTTI" 


Rekabet ortamında özel hastanelerin açılışıyla birlikte sağlıkta hizmet kalitesinin arttığını söyleyen Yüksek, "Meram Tıp Fakülte'mizde yetkin bir öğretim üyesi ve uzman kadromuz mevcut, ancak binalar eski, diğer taraftan yapılan Selçuk Tıp Fakültesi bitme noktasına geldi. Ancak Meram Tıp Fakültesi'ni alacak, kapasitede olmadığı görüldü. Konya büyüdü tabii arada bir mesafe var derken binaları yenileme çabasına girildi. Yaklaşık 10 sene önce Prof. Dr. Süleyman Okudan'nın döneminde kamulaştırma çalışmasına girdiler. Ancak itirazlar ve mahkemeler nedeniyle bitmek bilmedi. 4 yıl kadar öncesinde de Meram Tıp Fakültesi, Selçuk Üniversitesi'nden ayrılarak o zamanlar 1 yıllık olan Konya Üniversitesi'ne daha sonra da Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak isim değiştiren üniversitemiz bünyesine katıldı. Yeni yönetim olarak Meram Tıp Fakültesi'nin mevcut halini bir masa yatırdık. Binaların ayrı olmasını yerine, tek binada moderne imkânlara sahip olması düşüncesiyle proje oluşturduk" dedi. 


SELÇUKLU BELEDİYESİ 70 BİN METREKARELİK ARSAYI DEVRETTİ 


Selçuklu Belediyesi tarafından daha önce Konya Üniversitesi'ne yurt yapmak için 10 milyon TL'ye TOKİ'den satın alman 125 bin metrekarelik arsayı değerlendirdiklerini söyleyen Yüksek, "Bir çıkış noktası bulmak adına üniversite yeni olduğu için aslında yurt sıkıntısı olmadığı kanaatine vardık. Buraya hastane yapılması gerektiğini düşünerek, projelendirip araştırmaya girdik. Sonuç olarak TOKİ'den Selçuklu Belediyesi tarafından satın alman arsanın 70 bin metrekarelik kısmı Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne hastane yapılmak üzere mutabakatla devredildi" dedi. Hastane projesinin yoğun bir çaba ve ekip çalışması ile yaklaşık 3 yıllık bir sürede oluştuğunu vurgulayan, Yüksek "Çalışma arkadaşlarım, TOKİ'deki, belediyedeki bu işe destek veren tüm bürokratlarla olan görüşmelerimiz neticesinde Kalkınma Bakanlığındaki finansman onayı sürecinden sonra da çalışmalarımız hızla başladı"diye konuştu. 


YATAK KAPASİTESİ 900'E ÇIKABİLECEK 


Meram Tıp Fakültesi'nin yeni hastane binasının 600 yataklı kapasiteli olarak yaptıklarını ancak rezerviyle birlikte 900 yatak alabilecek durumda olduğunu söyleyen Yüksek şunları söyledi: "Özellikle odaların hepsi 2'şer kişi olursa yatak kapasitesi 900'e çıkacak. Ama hastanenin yarısı iki yarısı tek olursa 750 yatak kapasitesi civarında kalacak. 110 tane yoğun bakım yatağı, 25 tam teşkilatlı ameliyathane, 4 tane ayaktan gelen hastaların küçük cerrahi işlemleri gerçekleştirileceği ameliyathane olacak. Ayrıca 2'şer tane kardiyoloji, radyoloji ve anjiyo üniteleri kurulacak. 3 katlı polikliniği ve modern aletlerle donatılan laboratuarları olacak. Bir sonraki etapta ise yanındaki alana belki bu kadar büyüklükte olmasa da 500 ila 600 yataklı ilave ek bina yaparak, eski yerde kalan bölümleri götüreceğiz" 


HASTANE 2016 KASIM DA TAMAMLANACAK 


Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu ile yapılan görüşmeler sonucunda 400 yatak kapasitesini 600 çıkardıklarını belirten Yüksek, "Hastanenin kapalı alanı 60 bin metre kareden 100 bin metrekareye çıkardılar. Onu finanse ettiler netice itibariyle 150 milyon TL'ye hastane fiziki olarak yapım ihalesi yapıldı. 70 milyon TL'de iç donanımı için tahsilât çıkarıldı. Dolayısıyla toplamda 220 milyon TL'yi mal olacak hastanenin finansmanı Kalkınma Bakanlığınca sağlanacak. 

Güçlü bir firmayla çalışıyoruz. Hastanenin 2016 Kasım'da tamamlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ YIKILACAK 


60 yıl önce kurulan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yıkılacağını ifade eden Yüksek,"Hastanenin gövdesini oluşturan A bloğun yanı sıra, B ve E bloklarında yıkılacak. Yeni açılan alanda Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve müsaade çıkarsa Eczacılık Fakültesi'ni bir araya toplayacağız. Sağlık kampüsü olacak. Bir tarafta yenilenirken bir taraftan da kirada olan yerler taşınacak. 2017 yılının ilk aylarında hastaneye taşınmalar gerçekleştirilecek. Mevcut hastanede bulunan kadın-doğum, çocuk hastalıkları, onkoloji, erişkin hematoloji, psikiyatri, çocuk ve ergen psikiyatrisi ve çocuk cerrahisi haricindeki bütün bölümler yeni hastanede konumlandırılacak. Böylelikle bölgenin referans hastanesi olan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi modern yeni bir binada sağlık hizmeti vermeye başlayacak" ifadelerini kullandı. 



Mustafa EKMEKCİOĞLU-Melek SARITAŞ/Anadolu'da Bugün 


Geri Dön