27 / 04 / 2024

Meram'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak!

Meram'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak!

Şehrin yöneticileriyle Augustus Otel'de yapılan istişare toplantısında bir araya gelen Meram Belediye Başkan Fatma Toru, yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.



Hafta sonu Meram'da organize sanayi bölgesi kurulması için toplantı yapıldı. Augustus Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Oztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman katıldı. 


ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE İHTİYAÇ VAR 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bölgede sanayinin gerekliliği ile alakalı katılımcılara sunum yaptı. 

Kurulacak organize sanayinin istihdama katkı sağlayacağını belirten Başkan Toru, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Meram'm temel problemlerini tespit ettik. İlçemizin temel problemi olan imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara başladık. Bunun yanında ihtiyaçları da tespit ettik. 

İlçemizin bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı vardı. 

Bu konuyla ilgili de hemen çalışmalara başladık, organize sanayi kurulması için ilçemizde yaptığımız araştırmalarda sanayi bölgesi kurulması kanaatine vardık" ifadesini kullandı. 


15 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK 

Organize sanayi bölgesi kurulduğunda en az 15 bin kişiniı istihdam edilmesinin düşünüldüğünü belirten Başkan Toru, "İlçedeki genç nüfusun istihdamı açısından çok önemli bi merkez olacağına inanıyorum. Sanayicilerimiz açısından bakıldığında, bölge bulunduğu konum itibariyle bir cazibe merkez olacaktır" dedi. 


ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Sanayi bölgesi ile ilgili şehrin yöneticilerinin görüşlerini aldıklarını belirten Başkan Toru, istişare ve alt yapı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Başkaı Toru, katılımlarından ve desteklerinden dolayı Konya Valis Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahi Akyürek, AK Parti Konya İl Başkan Musa Arat, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, KOP Bölge Kalkınma İdares Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlı ve Mevlana Kalkınma Ajansı Gene Sekreteri Ahmet Akman'a teşekkü etti. 

Anadolu Manşet


Geri Dön