Meram'daki kentsel dönüşüm 5 ayrı bölgede ilerliyor!
Bir yılda ilçe nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon m2'lik alanda imar planı revizyonu ile ilçe tarihin en büyük planlamasına imza atan Başkanı Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm ile Türkiye'ye örnek oldu.
Bir yılda ilçe nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon m2'lik alanda imar planı revizyonu ile ilçe tarihin en büyük planlamasına imza atan Başkanı Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm ile Türkiye'ye örnek oldu.
KİMSEYİ günlük hayattan koparmayacak yapıda, insanı merkeze alan bir anlayışla bu değişimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Toru, "Kentsel dönüşüm ve yenileme daha sağlıklı ve güvenil mekânların insası için tarihi bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Herkes için şehir, herkes idn kaliteli yasam ve çevre için şeffaf bir uygulama örneğine burada şahit olacaksınız. Dönüşümün kazananları tüm taraflar olacaktıFrmsanımıza sadece barınabilecekleri alan değil huzurlu yasam sürebilecekleri alanları sunma gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada yaptığımız is sadece kentsel bir dönüşüm değil aynı zamanda medeniyetimizin yeniden insa ve ihyasına, yeni Türkiye'nin yeni belediyecilik anlayışına uygun örnek bir uygulama olacaktır" diye konuştu.
MERAM'IN en önemli sorununun imarlı yapılaşma ve imarlı hareket olduğunu dile getirdiklerini ve göreve gelişinin ardından öncelikli olarak bu konu üzerinde durduklarını kaydeden Başkan Toru, "Sözümüzü tuttuk" şeklinde konuştu.
Çözüme yönelik çalışmalan olacağını vaat ettiğini hatırlatan Başkan Fatma Toru, "Sözümüzde durduk ve göreve geldiğimiz günden bugüne toplamda 50 milyon metrekarelik alanda imar planlama çalışması yaptık. 44 mahalle ve 170 bin nüfusu kapsayan bu çalışma Meram'da yaşayan hemşehrilerimizin yansını ilgilendiriyor. 9 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan master plan ile ilgili 1/5000'lik nazım imar planı Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından onaylandı ve 1/1000'lik uygulama imar planı çalışmalanmız da devam ediyor" diye konuştu.
Meram'ın geleceğini planlarken bugünün yaşam koşullanna uygun, ulaşım sorunu çözülmüş, herkes için erişilebilir mekânlan kazandırmanın gayretinde olduklannı dile getiren Başkan Fatma Toru sözlerini şöyle sürdürdü: "1950'li yıllardan bugüne hızlı kentleşmenin etkisiyle şehirlerimizde yaşanan altyapı sorunlan, düşük yaşam konforu, metruklaşmış binalar, olası afetlere karşı riskli 30-40 yıllık yığma yapılar, sosyal ve ekonomik açıdan şehrin diğer kesimlerine göre geri kalmış bölgeler, toplu ulaşımın işlemediği alanlar, otopark sorunu, çıkmaz ve dar sokaklarla şehir imajını olumsuz etkileyen yapılar ve bölgeler için değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Kentsel dönüşümle ilgili olarak risk aldık ve elimizi taşın altına koyduk. Meram'daki gelişmenin ivme kazanabilmesi için böyle bir yola çıktık. Çocuklanmıza daha yaşanabilir, çevre ve yaşam kalitesi yüksek bir Meram bırakabilmek için bu hamleleri yapmamız gerekiyordu."
5 AYRI BÖLGEDE ÇALIŞMA
Meram'ın gelişimini hızlandırmak için belli noktalarda dönüşüm alanlan belirlediklerini ifade eden Başkan Toru, "5 ayrı bölgede kentsel dönüşüm kararı aldık. 5393 sayılı Kanun kapsamında Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerini kapsayan 24 hektarlık kentsel dönüşüm projesinde arsa sahibi vatandaşlarla sözleşme imzalama süreci devam ediyor. Yine Aksinne Mahallesi'ni kapsayan 21 hektarlık alandaki kentsel dönüşümle ilgili de hak sahipleriyle sözleşme imzalama süreci sürüyor" dedi.
Star Konya