28 / 04 / 2024

Meram’ın konut hamleleri yüzleri güldürdü!

Meram’ın konut hamleleri yüzleri güldürdü!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Projelerimizle, sadece konut değil yaşam alanları ile Konya ve ülkemiz için artı değerler üretiyoruz” diye açıklama yaptı.



Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen konut hamlelerinin, vatandaşları konut sahibi yapmasının ötesinde ekonomiye önemli bir hareketlilik kazandırdığını, istihdama ciddi oranda katkı sağladığını dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Projelerimizle, sadece konut değil yaşam alanları ile Konya ve ülkemiz için artı değerler üretiyoruz” dedi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre belediye olarak, son birkaç aylık dönemde hayata geçirdikleri yaklaşık 3 bin konutluk hamlenin yanı sıra yakın zamanda hayata geçirecekleri projelerle toplam 7 bin konutluk adımın, hükümetin başlattığı ekonomi ve istihdam seferberliğine ciddi oranda katkı sağlayacağını ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Her bir projemiz beklenenin çok çok üstünde talep aldı. 7 bin konuta ulaşmayı hedeflediğimiz projelerimizle ekonomimizin lokomotifi olan inşaat sektörüne ciddi bir ivme kazandırıyoruz. Bu büyük yatırımlarla istihdama binlerle ifade edilen rakamlarda ciddi bir katkı sunmuş oluyoruz. Tüm bunları düşündüğünüzde Meram’a ve Konya’ya sunulan katkının gerçek boyutu ortaya çıkıyor. Sadece konut değil, ekonomiden istihdama Konya’ya her alanda ciddi bir değer kazandırırken şehrin köhneyen kısımlarını da tekraren şehrin ekonomisine kazandırıyoruz” diye açıklama yaptı.

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan kooperatiflerde sadece konut üretilmediğini aynı zamanda bölgeye yeni yaşam alanları kazandırıldığını dile getiren Başkan Toru, “Meram Belediyesi, 2012 yılında başlatılan ‘Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi’ ve ‘Kentsel Dönüşüm Seferberliğini’ en başarılı uygulayan kurumların başında geliyor. Sadece bugünün değil, yarının da ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde çok daha nitelikli ve sağlıklı yapılar üreterek geleceğin güçlü Meram’ı için hizmet ediyoruz. Yeşil alanları, ticari üniteleri, iş merkezleri, sosyal tesisleri, eğitim kurumları, camisiyle birlikte tam anlamıyla yaşam alanları üretiyoruz. En temel insani hak olan konut edinme hakkı destek vermek ve sağlıklı yaşam çevreleri üretmek amacıyla Meram Belediyesi olarak teknik, mali ve insan kaynağımızı seferber ettik. Her şey daha güzel daha modern daha yaşanabilir bir Meram için” dedi. 


Geri Dön