27 / 04 / 2024

Mercedes Benz yeni e serisi ile Türkiye'ye geldi! Mercedes beklenen modelini tanıttı... 

Mercedes Benz yeni e serisi ile Türkiye'ye geldi! Mercedes beklenen modelini tanıttı... 

Otomotiv sektöründe gelişmeler hız kesmeden sürerken, Mercedes Türkiye’ye özel bir motorla görücüye çıktı. Markanın merakla beklenen model tanıtılırken Mercedes Benz yeni e serisinin tanıtımı yapıldıç İşte haberin detayları…



Dünya genelinde en çok tercih edilen araçlar markalar arasında yer alan Mercedes, hem tasarım acısından hem de özellikleri acısından oldukça başarılı arabalar arasında yer almaktadır.Buna göre, özellikle Türkiye’de Mercedes markasına verilen ayrı bir önem ve duyulan ayrı bir hayranlık söz konusu. Bu kapsamda özellikle Mercedes severleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Dünya lansmanı Nisan ayında yapılan Mercedes E serisi, Türkiye’ye özel motor seçeneği ile geldi.

TÜRKİYE PAZARINA ÖZEL

Mercedes Benz’in yeni el serisi dünya lansmanı ile Nisan ayında tanıtımı yapılmıştı. Edinilen bilgiler kapsamında yeni serinin Türkiye'ye özel motor seçeneği ile alıcılarla buluşacağı kaydedildi. Buna göre Türkiye pazarına özel getirilen serinin 1,5lt mild-Hybrid motoruna sahip olduğu bilinirken aynı zamanda 250Nm tork ve 196bg üreten bir motora sahip. Bunun yanı sıra 0-100 km/s hızlanmasını 8,9 saniyede tamamlıyor.

ÖTV DİLİMİNE GİRDİ

karar.com'da yer alan habere göre; Bu seri ile ilgilenen ve almak isteyen kişilere en çok ilgilendiren konulardan biri ise Mercedes Benz E serisinin yüzde 80 o.tv dilimine girmesi. Öte yandan 2 versiyona sahip olan E180’in versiyonlarının fiyatı merak ediliyor. Bu kapsamda rakamları ise şu şekilde öne çıkmaktadır.

Executive 4.220.000 Türk Lirası.

AMG 4.330.000 Türk Lirası.

Mercedes Benz yeni e serisi ile Türkiye ye geldi! Mercedes beklenen modelini tanıttı... 

BİR DEĞİL İKİ İDDİALI MODEL

Marka bu süreçte bir değil iki iddialı model ile Mercedes severlerin karşısına çıkan markanın ikinci modeli ise E 220 4Matic. Bu model, 2lt mild-Hybrid motor, kapasitesi  220bg ve 500 Nm torka sahip. Öte yandan fiyatlar ise şu şekilde olacağı belirtildi.

Executive 5.900.000 Türk Lirası.

AMG 6.050.000 Türk Lirası.

TÜRKİYE MERCEDES NE ÜRETİYOR?

Mercedes-Benz Türk A.Ş. günümüzde bulunan firmanın  2 fabrikası mevcut olup MBT, kamyon ve otobüs üretmeyi de sürdürmektedir. Mercedes-Benz İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Hoşdere mevkiindeki otobüs ve Aksaray şehrindeki kamyon fabrikaları ile Türkiye'nin en büyük otomotiv üslerinden birini oluşturmaktadır.

Mercedes-Benz Actros 1845 LS, MLA Lojistik filosuna katıldı

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz ekim ayına özel sıfır faizli kredi veriyor!

Mercedes EQB'de şoke eden fiyatlar: İşte Ekim 2023 fiyat listesi


Geri Dön