Otomobil

Mercedes-Benz’in efsane otomobili geri döndü: Fiyatı ne kadar olacak?

Mercedes-Benz, 1960 ve 1970’li yıllarda yeni teknolojilerini sunduğu deneysel bir otomobil serisi olan C111'in geri dönüşünü resmen duyurdu. Aracın fiyatı şimdiden merak konusu oldu. İşte detaylar... Alman üretici, geçmişte C111 serisiyle yeni teknolojileri deneyimleyen otomobil tutkunlarının heyecanını yeniden canlandırdı

Mercedes-Benz, efsanevi C111 konsept otomobilinin ruhunu taşıyan yeni bir spor otomobil konsepti olan Vision One-Eleven'ı tanıtarak dikkatleri üzerine çekti. Alman üretici, geçmişte C111 serisiyle yeni teknolojileri deneyimleyen otomobil tutkunlarının heyecanını yeniden canlandırdı. Vision One-Eleven, tamamen elektrikli bir spor otomobil olarak tasarlandı ve Mercedes-Benz'in yenilikçi teknolojilerini bünyesinde barındırıyor.

Yenilikçi Teknolojiler

C111 serisinde olduğu gibi, Vision One-Eleven konsept otomobilinde de Mercedes-Benz'in en son teknolojilerine yer verildi.. C111'de farklı Wankel ve dizel motorları deneyen Alman üretici, Vision One-Eleven'da elektrikli bir güç ünitesine odaklandı. Konsept modelde, yüksek performanslı sıvı soğutmalı yuvarlak hücrelere sahip yeni bir batarya konsepti ve çift eksenli akülü elektrik motoru bulunuyor.

Performans ve Verimlilik

Vision One-Eleven'da kullanılan çift eksenli akülü elektrik motoru, Mercedes-Benz'in 2021'de satın aldığı İngiliz elektrik motoru uzmanı Yasa'nın ürünüdür. Yasa'nın gelecek nesil eksenel akülü motorları, Mercedes-Benz tesislerinde üretilecek ve performans odaklı elektrikli aktarma organlarının temelini oluşturacaktır. Mercedes-Benz, yeni motor ve bataryalarının kompakt boyutlarda olduğunu ve motorsporlarından ilham alarak yüksek performans sağladığını iddia etmektedir.

İkonik Tasarım

Vision One-Eleven'ın tasarımı, ikonik C111 modelinden esinlenilerek oluşturuldu. Aracın genel formu ve renk seçimi, C111'in karakteristik özelliklerini taşıyor. Modern bir görünüm kazandırılan C111, Mercedes-Benz'in iç mekanda da uzay mekiğini andıran bir kokpite sahip.

Mercedes-Benz Vision One-Eleven, efsanevi C111 serisinin ruhunu taşıyan modern bir otomobil konseptidir. Tamamen elektrikli güç ünitesi, yenilikçi teknolojiler ve performans odaklı tasarımıyla dikkat çekmektedir. Bu konsept otomobil, Mercedes-Benz'in gelecekteki elektrikli otomobillerine yönelik önemli bir adımdır ve otomobil tutkunlarının heyecanını yeniden alevlendirmektedir. 

Fiyatı ne kadar olacak?

Mercedes-Benz Vision One-Eleven, efsanevi C111 serisin fiyatı ise şimdiden merak konusu oldu. Henüz otomobilin fiyatıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Fakat Mercedes-Benz Vision One-Eleven, efsanevi C111 serisin markanın en pahalı modellerinden biri olması bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.mercedes-benz.com.tr/passengercars.html

EDİTÖR NOTU:  Bu haber 18 Haziran 2023 tarihinde saat 01:30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 23.61 Türk Lirası, euro 25.83 Türk Lirası, altının gramı ise 1487 Türk Lirası değerinde.

Toyota Camry modeli de kurlardan nasibini aldı; Fiyatı tam 346 bin 350 TL arttı

Audi'de fiyatlar uçuşa geçti: Sadece 1 ayda 414 bin TL zam geldi

Citroen fiyatını 102 bin 800 TL artırdı: Başlangıç fiyatı 709 bin 400 TL oldu