29 / 04 / 2024

Mercedes-Benz'in yeni serisi Türkiye’ye özel motorla geldi...

Mercedes-Benz'in yeni serisi Türkiye’ye özel motorla geldi...

Türkiye’de ilk olarak Mercedes-Benz E 220 d 4MATIC ve Türkiye’ye özel üretilen E 180 motor seçenekleri sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...



Türkiye'de bugüne kadar 82 bin adet satışı olan Mercedes-Benz E Serisi'nin yeni nesli yollarda görücüye çıktı. Türkiye'de ilk olarak E 220 d 4MATIC ve Türkiye'ye özel üretimi olan bu serinin E 180 motor seçenekleri de sunulacak. 

Yapılan açıklamada bu özel motor seçeneği ile otomobil daha ulaşılabilir bir fiyata satışı olacak. Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, yeni E-Serisi'nin 2023 yazında Avrupa yollarına çıktıktan sonra Türkiye'de satışa sunulduğunu belirtti.

TÜRKİYE ÖNEMLİ PAZAR

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Türkiye pazarına özel ve arkadan itişli oluşuyla sportif bir sürüş deneyimi sunan E180, 170 beygir gücünde (125 kW) içten yanmalı benzinli motorun yanı sıra, 23 beygir gücünde (17 kW) elektrik motoruyla, dünya üzerinde sadece Türkiye'de satışa sunulduğunu ifade eden Bekdikhan, "Tüm bunlar bize Mercedes-Benz için Türkiye'nin ne kadar önemli bir pazar olduğunu gösteriyor" dedi.

KOLTUKLARDA ALPAKA YÜNÜ DÖŞEME

E-Serisi bileşeni olan doğal kaynaklardan tasarruf edilmesini sağlayan ve malzemelerden (geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir hammaddeler) üretilmektedir. Buna göre, örneğin E-Serisi'nin baz koltuk versiyonunda geri dönüştürülmüş bir malzeme ile birleştirilen boyasız alpaka yünü döşeme kullanılıyor.

Mercedes-Benz in yeni serisi Türkiye’ye özel motorla geldi...

TÜRKİYE PAZARINDA GÜVEN ÖNEMLİ

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Sadece Türkiye’ye özel motor üretilmesi pazara olan güvenin yansıması” dedi. 170 HP güç üreten benzinli haricinde, 23 HP güç üreten elektrikli motor sadece Türkiye’de satılacağı kaydedildi.

Türkiye’de şu ana kadar 82.000 adet E Serisi satılması sınıftaki önemine işaret. E Serisi’nin diğer önemli özelliklerinden biri de arka aks yönlendirmesi. 4.5 dereceye kadar yönlenen sistem, dönüş çapını 90 cm daraltıyor. Edition 1 donanımında özel sunulan AIRMATIC süspansiyon, Burmester müzik sistemi, dört bölgeli klima gibi donanımlarla fiyat 6.050.000 Türk Lirası'na kadar uzuyor.

MERCEDES BENZ TÜRKİYE NEREDE ÜRETİLİYOR?

Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası'nda ürettiği araçlarla kamyon ve şehirler arası otobüs pazarında geleneksel hale gelen liderliğini 2021 senesinde de koruyan Mercedes-Benz Türk, 1 milyar Euro'dan fazla ihracat gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine yine önemli bir katkı sağlamıştır.

Mercedes Benz yeni e serisi ile Türkiye'ye geldi! Mercedes beklenen modelini tanıttı... 

Mercedes-Benz Actros 1845 LS, MLA Lojistik filosuna katıldı

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz ekim ayına özel sıfır faizli kredi veriyor!


Geri Dön