Otomobil

Mercedes elektriklendi: AMG EQE versiyonu yakında yollarda!

Alman otomotiv devi Mercedes, AMG ailesinin yeni üyesi olan elektrikli EQE'nin tanıtımını yaptı. Otomobil sevenlerin tercihi artık elektrikli otomobiller olacak. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde... Otomobil sektörü yavaş yavaş elektrikli araçlar üretimine geçiyor

Dünyanın en çok satan ve en çok ilgi gören otomobil markalarından Mercedes, AMG ailesinin yeni üyesi olan elektrikli EQE'nin tanıtımını yaptı. Otomobil sektörü yavaş yavaş elektrikli araçlar üretimine geçiyor. Otomobil sahibi olmak isteyenler tercihlerini elektrikli araçtan yana kullanacak.

Avrupa'da elektrikli araçlara talep gittikçe artıyor. Bu nedenle çok sayıda otomobil markası Avrupa pazarına birbirinden farklı yeni modeller sunuyor. Alman otomotiv devi Mercedes, dört kapılı olan yeni elektrikli SUV modeli aracını piyasaya sürdü. Model çift elektrik motoru ile üst düzey performans sağlamayı amaçlıyor. Elektrikli araç, çalıştığında neredeyse hiç motor gürültüsü olmadan gerçekleştirilecek sürüş deneyimleri vaad ediyor. Dört kapılı SUV modeli sedan, son derece konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi sağlıyor.

 

Mercedes AMG EQE modeli otomobil sektörüne iki farklı versiyonu ile girecek. Bu versiyonları ise, EQE 53 4Matıc Plus ve 43 4Matıc. Mercedesin AMG bünyesindeki tüm araç modellerinde dört çeker sistemi ve çift elektrik motoru bulunuyor. Elektrikli SUV modeli araç avangard tasarımıyla üst düzey donanımı bir araya getirerek çarpıcı bir tasarım ortaya çıkartmış.

Mercedes EQE, ışık tasarımı,EQ jant tasarımı, masaj fonksiyonlu koltukları, tamamen dijital gösterge paneli, akıllı telefon entegrasyonuna, kablosuz şarj sistemine, kör nokta yardımcısına ve ambiyans aydınlatmasına sahip. Otomobil, Dynamic Plus paketiyle birlikte 687 beygir gücüne çıkarken 1001 Nm torka da ulaşabiliyor, standart paketle ise 626 beygir gücüne çıkarak 950 Nm torka ulaşıyor. Bu sayede 3.3 saniyede 100 km hıza çıkabiliyor.

 

Dynamic Select sürüş modu ve adaptif süspansiyonlar sayesinde otomobile performans odaklı destek sağlanıyor. Elektrikli modellerin avantajları olduğu gibi dezavantajları da olabiliyor. Aracın yüksek performans sağlaması mezili düşürüyor buda otomobilin dezavantajları arasında yer alıyor.

Otomobil 518 ile 444 kilometre arasında menzil ile alıcılarına sunuluyor. Standart modelde menzil 660 kilometre ve 90.6 kWh bataryaya sahip olan bu araç 170 kW hızlı şarj desteğine de sahip. Bununla birlikte 180 kilometre menzile yaklaşık 15 dakika içerisinde ulaşabiliyor.

Mercedes AMG EQE modeli işte güncel fiyatı...

Yeni EQC 400 4MATIC Electric 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
1.876.000 Türk Lirası
Liste fiyatı vergiler hariç: 988.983 Türk Lirası
ÖTV oranı: % 60
Tescil masrafları: 8.800 Türk Lirası

Alman otomotiv devinden türkiyeyi sevindirecek haber geldi: Ek istihdam sağlanacak!

Kia Stonic'te ipler koptu! Fiyat güncelleyen markalar arasında yerini aldı!

Herkesi bayilere koşturacak haber Honda Civic'den geldi!

Volkswagen'in Golf modeli sevenlerini üzdü! Fiyat listesi açıklandı!

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Dacia'dan 13 bin TL'lik indirim! İşte Dacia 2022 şubat ayı güncel fiyat listesi...