Otomobil

Mercedes tek şarjla 1200 km yol giden otomobil üretti! Elektrikli otomobil dünyasında devrim

Benzinli ve dizel motorlu araçların Avrupa'daki geleceği tartışılırken Alman otomobil üreticisi Mercedes tek şarjla 1200 kilometre mesafeyi kat edebilen bir otomobili üretti. Gerçek yol testinden başarıyla çıkan aracın piyasaya ne zaman sürüleceği merak ediliyor.Birliğin 5 ülkesi söz konusu tarihin ileri ertelenmesini istedi 2035'e kadar elektrikli otomobil altyapısının hazır olmayacağı, geçiş sürecinde fabrikaların kapanması ve otomobil yan sanayisinden geçimini sağlayan binlerce insanın işsiz kalacak olması riski Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerin karara karşı çıkmasına neden oldu

Avrupa Birliği'nin 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araç üretimini sonlandırmaya yönelik attığı adımlar tartışma konusu oldu. Birliğin 5 ülkesi söz konusu tarihin ileri ertelenmesini istedi 2035'e kadar elektrikli otomobil altyapısının hazır olmayacağı, geçiş sürecinde fabrikaların kapanması ve otomobil yan sanayisinden geçimini sağlayan binlerce insanın işsiz kalacak olması riski Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerin karara karşı çıkmasına neden oldu.

İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya'nın fosil yakıtlı araçların üretiminin durdurulma sürecini 2040 yılına erteletmek için AB içinde girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

Öte yandan Avrupa Birliği içinde en büyük otomotiv sanayisine sahip Almanya'da faaliyet gösteren Mercedes,  içten yanmalı motora sahip aracın bir depo benzinle erişemediği menzili aşan yüzde yüz elektrikli araç üretti.

 Alman premium markanın Vision EQXX ismini verdiği yüzde yüz elektrikli araç hem tasarımı hem de 1200 kilometrelik menziliyle dikkatleri üzerine çekti.

 

 

Mercedes'in Vision EQXX ismini verdiği son model arabası Almanya'nın Stutgart eyaletinden başladığı yolculuğunu gerçek yol şartlarında İngiltere'nin Northamptonshire kontluğundaki Silverstone ve Whittlebury köylerinin yakınında bulunan Silverstone yarış pistine hiç ek şarja ihtiyaç duymadan tek seferde kat etmeyi başardı. Bu yolun uzunluğu ise 1200 km. Mercedes ayrıca aracın piste vardıktan sonra şarjının hemen bitmediğini pist üstünde ekstradan 11 kere tur attığını açıkladı. 

Mercedes Vision EQXX isimli aracı bu mesafeyi tam 14,5 saatte tamamladı.

Alman markanın açıkladığı bilgilere göre Vision EQXX, aynı Tesla Model S gibi 87 mil (140kmh/sa) maksimum hıza ulaşabiliyor. Araçta 100 kWh bir batarya bulunuyor ve 241 beygir güç üretiyor.

 

ÜRÜN GAMINA EQB SUV'U EKLEDİ

Mercedes EQ serisi araç gamına son olarak Mercedes EQB adını verdiği yüzde yüz elektrikli 407 km menzil sunan SUV modelini eklemişti. Aracın KDV dahil fiyatı ise 1 milyon 777 bin 815 lira olarak belirlendi.

Aracın hızlı şarj istasyonunda ortalam şarj süresi ise 32 dk olarak veriliyor.

Azami 292 beygir güç üreten EQB, maksimum 520 Nm torka sahip.

EQB 350 4MATIC marka aracın kWh/100 km cinsinden akım tüketimi (karma): 19,4-18,1 kWh/100 km; g/km cinsinden CO2 emisyonları (karma): 0 veriliyor.

 

Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam iptal edildi! O madde tekliften çıkarıldı

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Emekli maaş zammı memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı çalışması TBMM'de...

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

TBMM'de Nureddin Nebatiye 'Rekor kırıyoruz' tepkisi: Enflasyonda rekor kırıyoruz

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor

Motorine bayramda dev indirim geliyor! Fiyat indirimi pompaya yansıyacak işte motorinde oluşan indirimli fiyat

Benzinli ve dizel otomobil satış yasağına Almanya'dan veto! 5 ülke daha karşı çıktı

Yüksek akaryakıt fiyatları otomobil piyasasını vurdu! Rakamlar düştü