Otomobil

Mercedes'ten enerji hamlesi!

Alman otomobil üreticisi Mercedes’in, Almanya'daki tesislerinin senelik ihtiyacının yüzde 15'inden fazlasını karşılayacak 100 megavat elektrik üretebilecek bir rüzgar santrali inşa etmeyi planladığı açıklandı. Açıklamada, ayrıca yine yerel makamlar ve şirketin Papenburg'daki 800 hektarlık arazide kalan kısma güneş panelleri yerleştirip yerleştiremeyeceğini inceleyeceği bildirildi

Mercedes kendi enerji santralini kuruyor!

Mercedes-Benz tarafından yapılan bildirimde, Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Papenburg şehrinde inşa edilmesi düşünülen söz konusu santralin kurulmasına ve alanın ekolojik olarak sürdürülebilir kullanımına yönelik planlama için yerel makamlarla birlikte çalışılacağı aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca yine yerel makamlar ve şirketin Papenburg'daki 800 hektarlık arazide kalan kısma güneş panelleri yerleştirip yerleştiremeyeceğini inceleyeceği bildirildi.

Üç haneli milyon euro tutarında yatırım!

Mercedes'ten yapılan açıklamada, şirketin rüzgar türbinlerin ürettiği elektriği satın almak için henüz ismi açıklanmayan bir ortakla elektrik satın alma anlaşmasına üç haneli milyon euro tutarında yatırım yapacağı da açıklandı.

Papenburg'daki yaklaşık 800 hektarlık alanda 1998'den beri Mercedes'in Ar-Ge faaliyetleri devam ediyordu. 

Almanya'da enerji krizi!

Diğer taraftan, enerji ithalatında büyük ölçüde Rusya'ya bağımlı olan, Avrupa'nın en büyük ekonomisi konumundaki Almanya, Moskova'nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattı üzerinden gaz akışını durdurma kararı sonrası enerji kriziyle yüz yüze gelmişti.

Ülkenin enerji maliyetlerindeki yükseliş, enflasyonu körüklerken, şirketler üzerindeki baskıyı da çoğaltıyor. Mercedes'in bu hamlesi diğer şirketleri de sürdürülebilir enerji konusunda harekete geçirecek mi merak ediliyor. Eğer Mercedes, kısa sürede rüzgar santralini bitirip, enerji üretimine geçebilirse bu durumun diğer şirketlere de örnek olacağı ve onların da rüzgar santrali inşasına başlayabileceği tahmin ediliyor. 

Avrupa, enerji krizine karşı yeni önlemler alıyor!

Almanya'da hükümet, yükselen enerji fiyatlarının vatandaşlara yansımasını azaltmak için toplamda 125 milyar euroluk üç farklı yardım paketi hazırladı. Önlemler kapsamında vatandaşların korunması adına akaryakıt vergilerinde indirim yapıldı. Toplu taşımanın teşvik edilmesi için haziran ile eylül aylarında aylık 9 euroya tren, otobüs ve metroda geçerli sınırsız toplu taşıma biletleri satışa çıkarıldı. Kamuda da enerji tasarruf önlemleri alınmaya başlandı. Kamu binalarının en fazla 19 santigrat dereceye kadar ısıtılmasına karar verildi. Ayrıca kamu binaları ve anıtların yanı sıra reklam panolarının ışıklandırmasının kapatılmasına hükmedildi.. Yüzme havuzlarını ısıtmak ise yasaklandı.

Citroen otomobil fiyatlarına zam geldi! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi..

Citroen e-C4 ekimde Türkiye'de!

Yeni Ford Mustang tanıtıldı! İşte özellikleri...