Ekonomi

Meriç Köyatası "dolar düşmeyecek" dedi ve nedenini böyle açıkladı

Ekonomist Meriç Köyatası, doların gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve doların düşmeyeceğini söyledi.Dolardaki düşüşün göstermelik olduğunu ve doların hiçbir şekilde düşmeyeceğini madde madde anlatan Köyatası, “Bu video uzun süre güncelliğini koruyacak” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:AKP'NİN POLİTİKALARI HATALI“Bu kadar gelişmenin ardından şu an ekonomiyi yönetenlerin alacağı kararın hiçbir önemi yok

Vatandaşlar BDDK'nın kararının ardından düşüşe geçen dolarla ilgili gidişatı merak ederken, ünlü ekonomist Meriç Köyatası, kişisel Youtube hesabından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dolardaki düşüşün göstermelik olduğunu ve doların hiçbir şekilde düşmeyeceğini madde madde anlatan Köyatası, “Bu video uzun süre güncelliğini koruyacak” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

AKP'NİN POLİTİKALARI HATALI

“Bu kadar gelişmenin ardından şu an ekonomiyi yönetenlerin alacağı kararın hiçbir önemi yok. Hangi karar alınırsa alsın dolar düşüş göstermez. 128 milyar dolar sattılar düşmedi. Yeni fonlar da gelse yine düşmez. AKP’nin hatalı politikaları nedeniyle Türk ekonomisi tam olarak dış borca muhtaç bir yapıya dönüştü, rekabet gücü yitirildi.

Yapısal sorunlarla boğuşuyor. Döviz yükseldiğinde ihracatımız artacak, ithalatımız azalacak, ekonomi dengeye gelecek diyorsunuz. Tam tersi oluyor. Dış ticaret açığımız daha da büyüyor. Döviz kurunu düşürüyorsunuz, dış ticaret açığı yine büyüyor."

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

İslam Memiş önce uyardı, sonra gram altın ve doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı!

Dolarlarınızı sakın satmayın! Selçuk Geçer göreceği seviyeyi açıkladı