01 / 05 / 2024

Meridian for Business ofisleri 26 Mayıs'ta açık arttırmayla satılacak!

Meridian for Business ofisleri 26 Mayıs'ta açık arttırmayla satılacak!

Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş, finans merkezinin satışa sunulan ve Asya yakasının; finanas merkezinin yeni iş, otel ve kongre merkezi projesi olan gösterilen Meridian for Business 'ın, uluslararası standartlarda ofis özellikleriyle öne çıktığını söyledi



İstanbul 'un yeni finans merkezi Batı Ataşehir 'de inşa edilen Varyap Meridian 'ın zirvesindeki en gözde daireler ile Asya yakasının yeni iş, otel ve kongre merkezi olarak gösterilen Meridian for Business binasındaki üniteler satışa çıkıyor.

10 uluslararası ödüle sahip olan 61 katlı Türkiye 'nin ilk yeşil gökdeleni Varyap Meridian Grand Tower 'ın, en üst katındaki özel daireleri satışa sunuldu. En üst katı tamamıyla rezidans kullanıcılarına özel ‘executive lounge ' olarak tasarlanan Varyap Grand Tower 'daki daireleri için yoğun ön talep toplanmıştı. Yüzde 80 'inde 5 ile 24 metrekare arasında değişen büyüklükte kat bahçeleri bulunan Varyap Grand Tower 'da, büyüklükleri 4 ile 65 metrekare arasında değişen 38 teraslı daire bulunuyor.

OFİS BİNASI AçIK ARTIRMA İLE SATILACAK

Varyap Meridian projesinin devamı olarak inşa edilen Meridian for Business ofisleri ise açık artırma usulü ile satılacak. 45 metrekare ile 1.000 metrekare arasında değişen büyüklükte ofis ünitelerinden olüşan bina,   Emlak Konut GYO'nun satış politikası ve gelen yoğun talep nedeni ile 26 Mayıs 'ta açık artırma yöntemi ile ilgilenenlere arz edilecek.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye 'nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, 2010 'da Dünyanın En İyi Mimari Projesi seçilmişti. Varyap Meridian projesinde, 20 ile 61 kata sahip 5 rezidans, kule içerisinde 1,500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam 6 kule ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.

ERDİNç VARLIBAşž: 'VARYAP MERIDIAN'I TAçLANDIRACAK'

Varyap Meridian zirvesi ve Meridian for Business ofislerinin lansman toplantısı, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum 'un katılımıyla gerçekleşti. Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Varyap 'ın 2011 yılında gerçekleştireceği projelerin büyüklüğünün 2 milyar doları bulacağını söyledi. Varlıbaş, “Bugün burada dünya tarafından tescillenmiş bir projenin özel kısımlarının satışını açıklamaktan son derece gurur duyuyorum. Böylece Varyap Meridian 'da öngördüğümüz projeksiyonlara bağlı kalarak, ortaklarımız olarak nitelendirdiğimiz müşterilerimize verdiğimiz sözlere bağlı kalarak, projede sona yaklaşıyoruz ” dedi.

ZİRVENİN SATIşžA AçILMASI, LEED'DEN SONRA 'KARBON AYAK İZİ' UYGULAMASI

Varyap, LEED kriterlerini uygulayan Türkiye 'nin ilk firması olma geleneğini şimdi de iklim değişikliği konusunda bilinç oluşturmak, bağlı olarak çevreye verilen zararın ölçülebilirliği ve telafisi konusunda insanları bilinçlendirmek amacıyla kurumsal olarak “Karbon Ayak İzi ” uygulamasında sürdürüyor. Erdinç Varlıbaş, “İnşaat sektöründe de sürdürülebilir ürünler, yapılar üretmek için ilk adım yeşil binaların inşa edilmesidir. 2009 Ocak ayında LEED 'e kaydımızı yaptırırken, yeşil piyasada bir tek biz vardık. Bugün Türkiye 'de LEED almış ya da alma yolunda olan 40 proje bulunmaktadır. Bu da Türkiye 'nin bu sektöre ne kadar çabuk adapte olduğunun bir göstergesidir ” dedi.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ'NİN İLK İşž, OTEL VE KONGRE MERKEZİ 26 MAYIS'TA SATILIYOR

Finans merkezinin satışa sunulan ve Asya yakasının; finanas merkezinin yeni iş, otel ve kongre merkezi projesi olan gösterilen Meridian for Business 'ın, uluslar arası standartlarda ofis özellikleriyle öne çıktığını söyleyen Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş, 'Meridian for Business, ABD ve Uzakdoğu 'da benzerleri ile karşılaştığımız, aynı binada otel ve ofis hizmetin en üst seviyede veren özellikle iş insanlarının tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen çok özel bir proje olarak tasarladık. Böylece yeni finans merkezi, uluslararası niteliklerde ilk iş merkezi ve otel binası ile tanışıyor' şeklinde konuştu.

Erdinç Varlıbaş 'ın verdiği bilgiye göre,   80.000 metrekarelik inşaat alanına sahip olan Meridian for Business,   Anadolu yakasının yeni kongre, fuar ve iş merkezi olacak. Proje dahilinde 45 metrekare ile 1,000 metrekare arasında değişen boyutta ofis seçenekleri bulunuyor. İşletmesi, uluslararası bir markaya verilecek olan Meridian for Business, 5 yıldızlı otel, toplantı odaları, açık-kapalı havuzları, spa-spor merkezi, kütüphane, konsiyerj hizmetleri, eğlence ve hobi odaları, sekreterya, restoran ve kafeleri ile birlikte, yeni nesil ofis anlayışını ilk defa Türkiye 'ye getiriyor.

ANADOLU YAKASI'NIN İLK KONGRE MERKEZİ

Meridian for Business kapsamında; 1,150 metrekare büyüklüğünde kongre ve balo salonunun yanı sıra, 250 ile 680 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salonlar yer alıyor. Kolonsuz inşa edilen kongre ve balo salonu, her türlü organizasyonun yapılabileceği ve farklı fonksiyonlara hizmet etmek üzere tasarlandı. Varyap Meridian projesinin dahilinde inşa edilen ofis projesinin mimarisini de yine RMJM Grubu üstlendi.

EN çOK KAZANDIRAN PROJELER ARASINDA

Varyap Meridian projesi başladığı günden bugüne kadar artan satış ve pirim performansı ile sadece Türkiye 'de değil dünyada da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Projenin, tamamlanıncaya kadar yüzde 300 'e varan oranda pirim yapması ön görülüyor. Zirvesi satışa çıkan Varyap Grand Tower 'da, stüdyodan, 4+1 'e kadar, her biri kendi içinde özel tasarımlı pek çok daire seçeneği bulunuyor. Varyap Grand Tower 'da, 3 bin TL peşinat ödenerek, Türkiye 'nin en düşük konut kredisiyle daire sahibi olmak mümkün. Üst düzey bir proje olan Varyap Grand Tower 'daki stüdyo ile 4+1 arasındaki dairelerin satış fiyatları ise 349 bin TL ile 2 milyon 102 bin TL arasında değişiyor.

VARYAP MERIDIAN PROJESİNİN ALTIN DEĞERİ

Varyap Grand Tower 'da satışa çıkan ilk dairelerin yüzde 75'inin satıldığına işaret eden Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim ilk günden beri amacımız, piyasadaki en hızlı satışı yapmak değil, prim yaptırarak belli zaman aralığına satışları yaymaktır. Varyap Meridian 'da, 2 yılda, 3.000-3.500 TL 'lerden 7.000 TL 'lere çıkan bir metrekare fiyat grafiği görülmektedir. Bunun, projeksiyonlarımız ve satış realizasyon verilerimize göre, 10.000 TL/m2 'yi aşacağını öngörebiliyoruz. Fiyat merkezi hayata geçtiğinde, bu fiyatların çok yukarı eğilim göstereceğinden emin olabilirsiniz. çünkü biz müşterilerimize kazandırarak büyümeyi seviyoruz ve bundan vazgeçmeyeceğiz. ”

Varyap Meridian zirvesi için, yerli yatırımcılardan olduğu kadar yabancı yatırımcılardan da talep gelmesini beklediklerini belirten Erdinç Varlıbaş, “Varyap Grand Tower 'daki son katımızı, dünyaca ünlü bir tasarımcı dekore edecek ve komple kat olarak satışa sunuyoruz. Müşterimiz isterse kendi tasarımını yaptırabilecekler. ”

Zirvede 1.000 metrekarelik “penthouse ”
Varyap Grand Tower 'da en son kat,   komple kat olarak satışa sunulacağı için fiyatları özel olarak belirlenecek. 1, 000 metrekarelik bir alana sahip olan bu kat, dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından özel olarak tasarlanacak. Bu penthouse daireye, Türkiye ve dünyadan da gösterilen yoğun ilginin fiyatını belirlenmesi bekleniyor.

Varyap Meridian 'da Türkiye 'nin en düşük faizli konut kredisi
Varyap   Meridian 'da, yüzde 1 peşin ve yüzde 75 banka kredisine ek olarak, kalan yüzde 24 'lük kısım için aylık 0.44 faiz oranı ile Varyap Kredisi kullanılabiliyor. Akbank, Halkbank ve Vakıfbank, Varyap Meridian 'a kredi sağlayan anlaşmalı bankalar arasında yer alıyor.

Geleceği binaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Geleceğin binası yeşildir, geleceğin binası demokratiktir, geleceğin binası teknolojiktir, geleceğin binası insanidir ve geleceğin binası kozmopolittir ” tanımlamasını yapan Erdinç Varlıbaş, firma olarak dünyanın gayrimenkul sektöründeki 10 firmasından birisi olabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Varlıbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Nasıl ki, Türkiye ekonomisi dünyada 10 büyük ekonomi içinde olmayı hedefliyorsa, biz de Varyap olarak Türkiye gayrimenkul sektöründe, Türkiye 'nin hedefinin gerisinde kalmadan ilerlemek istiyoruz. ”

SERTİFİKALI İLK YEşžİL PROJE

Proje alanının yüzde 85 'i yeşil alandan oluşan Varyap Meridian 'da, tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi, atık yönetimi ve elektriğin bir kısmının rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanılarak üretilmesiyle, yüzde 40 'a varan enerji ve su tasarrufu hedefleniyor. Proje, bu yanıyla sakinlerine, yüksek konforun yanı sıra minimum tüketim maliyeti sağlıyor. Projeyi yeşil bina sınıfına alan en önemli detayların başında ise, atık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında, CO2 salınımının yüzde 35 oranında azaltılması geliyor. Enerji tasarrufuna ilişkin alınan bu önlemler, aidat giderlerinin de düşmesini sağlayacak.

VARYA CEO'SU ERDİNç VARLIBAşž: 'YENİ NESİL OFİS ANLAYIşžI'

'Bugün burada, projesine başladığımız günden bu yana aldığı 10 uluslararası ödül ile dünya otoriteleri tarafından tescillenmiş Varyap Meridian projesinin zirvesinde yer alan final satışımızı açıklamaktan son derece gurur duyuyorum. Türkiye 'nin en yüksek katlı binasının, en değerli ünitelerini satışa çıkarıyoruz. Varyap Meridian 'ın zirvesindeki en gözde daireler ile, İstanbul Finans Merkezi 'nin ilk yeşil iş, otel ve kongre merkezi Meridian for Business binasındaki 260 ofisin satışına başlıyoruz.

Hepinizin bildiği üzere, Varyap Meridian projesini,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ile Hasılat Paylaşımı Modeli çerçevesinde inşa ediyoruz. LEED kayıtlı Türkiye 'nin ilk yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian projesi kapsamında;

•  20 ile 61 kata sahip 5 rezidans, kule içerisinde 1,500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam 6 kule ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.

Bugün satışa çıkardığımız bu projelerimizin özellikleri hakkında bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.

Meridian for Business; ofis, kültür kongre merkezi ve otel fonksiyonlarını bir araya toplayan çok özel bir projedir. Bu proje ile özellikle iş insanlarının tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyoruz. Meridian for Business, bugün İstanbul için büyük ihtiyaç olan ve Anadolu Yakası 'nın da ilk Kongre Merkezi olacaktır.

260 adet ofis ve 5 Yıldızlı Otel ve Kongre Merkezi 'nden oluşan Meridian for Business 'ta, 45m ² ile 1,000m ² arasında değişen boyutta ofis seçenekleri bulunuyor. Meridian for Business projesi; 5 yıldızlı otel, toplantı odaları, yeşil bahçe, oksijen odası, açık-kapalı havuzları, spa-spor merkezi, kütüphane, konsiyerj hizmetleri, eğlence ve hobi odaları, sekreterya, restoran ve kafeleri ile birlikte, yeni nesil ofis anlayışını ilk defa Türkiye 'ye getiriyor.

İşletmesi, uluslararası bir markaya verilecek olan Anadolu Yakası 'nın ilk Kongre Merkezi Meridian for Business kapsamında; 1,150 m ² büyüklüğünde kongre ve balo salonunun yanı sıra, 250m ² ve 680m ² büyüklüğünde çok amaçlı salonlar yer alıyor. Kolonsuz inşa edilen kongre ve balo salonu, her türlü organizasyonun yapılabileceği ve farklı fonksiyonlara hizmet etmek üzere tasarlandı.

İşte bu özel proje,   Emlak Konut 'un satış politikası ve gelen yoğun talep nedeniyle projenin ticari kısımları, ofis üniteleri ve otel, açık artırma yöntemi ile ilgilenenlere arz edilecektir.

Varyap Grand Tower 'ın zirvesindeki dairelerimizin satışlarına da bugün itibariyle başlıyoruz.   Varyap Grand Tower 'daki son katlarımızı, komple kat olarak satışa sunuyoruz. Varyap Meridian bugün finans merkezi Ataşehir 'de en çok kazandıran projeler arasında yer alıyor. Bu projemiz, inşasına başladığımız günden bugüne kadar artan satış ve pirim performansı ile sadece Türkiye 'de değil dünyada da yatırımcıların ilgisini çekmektedir.

Varyap Meridian projesi, sadece İstanbul ve çevre illerden değil, Türkiye 'nin dört bir yanından talep alıyor. Yabancı yatırımcıların da yoğun ilgi gösterdiği Varyap Meridian 'da toplam müşterilerin yüzde 15 'i yabancı yatırımcılardan oluşuyor. Başta Rusya ve ABD olmak üzere, İngiltere, Almanya, Avust-ralya, Kanada, Güney Kore, Hollanda, Fransa, çin, Belçika, Dubai, İsviçre ve İspanya 'dan   gelen yatı-rımcılar bulunuyor.  

Otoriteler, 2012 yılında tamamlanmasıyla birlikte Varyap Meridian 'ın yüzde 300 'e varan oranda pirim yapacağını öngörmektedir. Bizim de firma olarak ilk günden beri amacımız, piyasadaki en hızlı satışı yapmak değil, prim yaptırarak belli zaman aralığına satışları yaymaktır.

Varyap Meridian 'da, 2 yılda, 3.000-3.500 TL 'lerden 7.000 TL 'lere çıkan bir metrekare fiyat grafiği görülmektedir. Bunun, projeksiyonlarımız ve satış realizasyon verilerimize göre, 10.000 TL/m2 'yi aşacağını öngörebiliyoruz. Fiyat merkezi hayata geçtiğinde, bu fiyatların çok yukarı eğilim göstereceğinden emin olabilirsiniz.

Buraya yatırım yapanlar, bu süre içerisinde diğer yatırım imkanlarından daha çok kazandırdı. Bu emlak sektöründeki genel artıştan kaynaklanmıyor. Meridian projesinin özelliklerinden kaynaklanan bir artıştır.

Dünyaca ünlü bir tasarımcıya dekore ettireceğimiz Varyap Grand Tower 'ın son katlarını müşterilerimiz isterse kendi tasarımlarını yaptırabilecekler.   Executive Lounge 'u ve 360 derecelik panaromik manzarasıyla Varyap Grand Tower 'ın zirvesindeki kat sahipleri, benzersiz bir yaşam alanına sahip olacak.   Bütün bu özel unsurları dolayısıyla projemize, yerli yatırımcılardan olduğu kadar yabancı yatırımcılardan da büyük talep gelmesini bekliyoruz.

Varyap olarak, projemizde çıtayı bir öncekinden daha yukarı taşıma ve kendimizi aşma gayretini sürdürüyoruz. Biraz sonra hep birlikte gezeceğimiz Varyap Meridian projesinde göreceğiniz üzere, bu projemizle Türk inşaat sektöründe daha çok yeşil bina yapılması için bir temel oluşturduk. C60 betonun ilk uygulandığı projedir.

Türkiye 'nin ilk büyük ekolojik karma inşaat projesi Varyap Meridian ile geleceğe emanet edilecek yaşam alanlarını oluştururken “hayata değer katma ” ve “çevreyi koruma ” ilkesinden yola çıktık. Varyap 'ın iş disiplininde ana rotasını oluşturan bu yaklaşımımızı projelerimizle sınırlandırmayarak şimdi kurumsal çalışmalarımıza da uyguluyoruz.

İnşaat sektöründe sürdürülebilir yapılar üretmek için ilk adım, yeşil binaların inşa edilmesidir. Varyap Meridian, LEED kriterlerini uygulayan Türkiye 'nin ilk projesidir. şžimdi bu geleneği, iklim değişikliği konusunda sürdürüyoruz. Kurumsal olarak “Karbon Ayak İzi ” uygulamasına başlamanın büyük heyecanı içindeyiz.

Kurumsal faaliyetlerimizle çevreye verilen zararı en aza indirmek ve düşük karbon ekonomisi sağlamak amacıyla Varyap 'ın 2009 yılından bu yana tüm çalışmalarının “Karbon Ayak İzi ”ni hesaplattık. Hesaplamaları uluslararası tanınmış karbon raporlama standardına sahip ve ISO 14064 'e göre bağımsız bir taraf   olan Carbon Clear firması gerçekleştirdi.

Varyap 'ın “karbon ayak izi ”ni azaltmak için, ofislerde elektrik tüketimi, doğalgaz tüketimi, şirket araçlarını yakıt tüketimi, ofislerde kullanılan materyaller ve personelin iş seyahatleri gibi tüm kurumsal faaliyet değerlendirildi. Bundan sonra her yıl bu kapsamda hem çalışanlarımıza eğitim vermeye hem de “karbon ayak izi ” uygulamasını sürdürmeyi planlıyoruz.

2009 yılının Ocak ayında LEED 'e kaydımızı yaptırırken, yeşil piyasada bir tek biz vardık. Bugün, Türkiye 'de LEED belgesi almış ya da alma yolunda olan 40 proje bulunuyor. Bu da Türkiye 'nin bu sektöre ne kadar çabuk adapte olduğunu gösteriyor.

şžantiye gezisine geçmeden önce bugün toplantımıza katıldığınız ve bu heyecanımızı paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve şimdi sözü Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum 'a bırakıyorum.

EMLAK KONUT GYO GENEL MÜDÜRÜ MURAT KURUM: 'BU, ÖDÜLLÜ BİR PROJEDİR'

Malumunuz olduğu üzere, İstanbul da, birisi Anadolu yakasında diğeri de Avrupa yakasında olmak üzere iki yeni şehir ile kanal İstanbul projelerinin önümüzdeki yıllar da hayata geçirileceği, geçtiğimiz günlerde  sayın Başbakanımız tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Bu projelere başlanılması ile birlikte, nitelikli ve çevreye duyarlı yeni modern yaşam merkezleri oluşturulmalı ve bu yeni yaşam merkezleri de aynı zamanda İstanbul ' un kentsel dönüşümü ile olası deprem riskinin şehre vereceği maddi ve manevi kayıpların bertaraf edilebilmesi için transfer merkezi görevini üstlenmelidir.

Emlak Konut kuruluşundan itibaren bu güne kadar, ülkemizin muhtelif yerlerinde nitelikli, modern ve çevreye duyarlı yaşam merkezlerinin oluşturulmasına öncülük etmiştir.

Bu yaşam merkezlerinden birisi olan Ataşehir de sadece 2003 yılı başından itibaren bu güne kadar 8 proje sözleşmeye bağlanmıştır.

Bu 8 projenin bağımsız bölüm satışlarının toplam değeri yaklaşık 5 milyar TL, şžirketimizin arsalarının karşılığında alacağı bedel de yaklaşık 2 milyar TL olup, bu projelerin toplam emsal inşaat alanı yaklaşık 2 milyon m2, projelerdeki toplam konut sayısı 11 bin 550, ticari ünite sayısı da 650 dir. Ataşehir deki 8 projenin 4 ' ü tamamlanmış, 2 ' si proje aşamasında olup, 2 ' sinin de inşaatı devam etmektedir. Tamamlanamış olan 4 projedeki konut sayısı 7605, ticari unite sayısı da 121 dir.

Ataşehir de inşaatı devam etmekte olan yaşam merkezlerinden birisi de, bu gün otel, ofis ve ticari unite bölümlerinin tanıtımını yapmakta olduğumuz, “Varyap Meridian ” projesidir. Bu proje, dünyanın en prestijli gayrimenkul yarışması olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Avrupa ' nın en iyi Mimari, en iyi Gayrimenkul Projesi ve en iyi Yüksek bina kategorilerinde ödüle layık görülmüştür.

“Varyap Meridian ” projesi, Emlak Konuta ait yaklaşık 107 bin m2 alanlı arsalar üzerinde Varyap Varlıbaşlar Yapı San. ve Turizm Yatırımları Tic. A.şž. tarafından inşa edilmekte olup, toplam emsal inşaat alanı yaklaşık 188 bin m2 dir.

Proje kapsamında, 1275 konut, 14 villa, 340 bağımsız bölümden oluşan otel ve ofis bloğu, 33 ticari ünite, 1 okul, 12 açık ve 3 kapalı yüzme havuzu ile cafe ve fitness ünitelerinin bulunduğu sosyal tesis, 2250 araçlık kapalı otopark, spor ve yeşil alanlar bulunmaktadır.

Bu projenin sözleşmesinde, bağımsız bölüm satışlarının toplam değeri 766 milyon TL ve şžirketimizin arsasının karşılığında alacağı bedel de 338 milyon TL olarak belirlenmişti.

Bu güne kadar konutların 814 adedinin ve villaların da 6 adedinin satışının gerçekleşmiş ve bu satışların toplam tutarının da yaklaşık 402 milyon TL ' na ulaşmış olması göz önününde bulundurulduğunda, projenin bitiminde bağımsız bölüm satışlarının toplam değerinin beklenen 766 milyon TL ' nın üzerinde olacağı tahmin edilmektedir.

Emlak Konut tarafından “ Varyap Meridian ” projeside dahil olmak üzere, gerçekleştirilmiş olan bu nitelikli ve çevreye duyarlı yeni modern Ataşehir yaşam merkezi, finans merkezinin de bu bölgede yer almasına ve aynı zamanda marka olmuş adı ile anılan İlçe Belediyesinin kurulmasına da imkan sağlamıştır.   İnsanların huzuru ve mutluluğu için “ Varyap Meridian ” projesi gibi çevreye duyarlı, nitelikli, modern, güzel projelerin Ülkemizde giderek çoğalması dileğiyle, bu güzel projenin hayata geçirilmesi için her safhada emeği geçenlere teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.'


www.varyapmeridian.com
çağrı Merkezi: 444 40 30


Geri Dön