29 / 04 / 2024

Merinos Halı Van'da 3 milyon TL'lik okul yaptıracak!

Merinos Halı Van'da 3 milyon TL'lik okul yaptıracak!

Vandaki depremzedeler için 1 milyon lira nakit yardımda bulunan ve 3 milyon liralık okul yaptıracak olan Merinos Halı, Van Valiliğinin Ercişte belirlediği yerde ilk etapta 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapmak için protokol imzalayacak



Van depremzedelerinin yaralarını sarmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlarını sürdüren Merinos Halı, 1 milyon lira nakdi yardımda bulundu. 3 milyon liralık okul yaptırma sözü doğrultusunda da Erciş ilçesinde belirlenen yerde 24 derslikli bir ilköğretim
 okulu yapmak için protokol imzalayacak.

Gaziantepte Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve parça halı üretiminde dünyanın en büyük firması olan Merinos Halı, özellikle eğitim başta olmak üzere büyük sosyal projelere de imza atıyor.

Eğitime yaptığı ciddi yatırımlarla Gaziantepte 2003 yılında Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu ve Servi Erdemoğlu İlköğretim Okulu, 2005 yılında Mustafa Erman İlköğretim Okulu ve 2010 yılında Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesini kuran Merinos Halı, memleketleri Adıyamanın Besni ilçesinde de 2004 yılında Gülsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulunun yanı sıra Mehmet-Servi Erdemoğlu Kız Erkek Öğrenci Yurdunu yaparak mili eğitime teslim etti.

Babaları merhum Mehmet Erdemoğlundan "eğitime yatırımı ve paylaşımcı olmayı" miras alan Erdemoğlu Ailesi, Van depremine de duyarsız kalmadı. Depremin ikinci gününde 2 tır battaniye ve ev tekstil ürünlerini acil olarak gönderdiler. Ayrıca depremzedeler için açılan kampanyaya 4 milyon lira bağışta bulundular.

Erdemoğu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yaptığı açıklamada, birçok televizyon kanalının ortak yaptığı yardım kampanyasında 1 milyon lira nakit yardım ve Milli Eğitim Bakanlığının arsa tahsis etmesi halinde hemen 3 milyon liralık okul yaptıracakları sözünü verdiklerini anımsattı.

"GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR"

Erdemoğlu, şunları söyledi: "Bayram öncesinde 1 milyon lira nakiti yatırdık. Geçen hafta Sayın Van Valimiz bizimle irtibata geçti, Erciş ilçesinde ihtiyacımız var dedi, 24 derslikli bir ilköğretim okulu için yer belirlemişler. Önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta gidip protokolü imzalayıp hızlı şekilde yapımına başlayacağız. 3 milyon liralık okul yaptıracağımızı söylemiştik. Bu rakam çerçevesinde gerekirse bir gerekirse iki tane, ilköğretim olabilir, lise olabilir köylere küçük okul olabilir neye ihtiyaçları varsa yapacağız. Bunu Valilik belirleyecek. Gün birlik ve beraberlik günüdür."

Gaziantepe 3 tane ilköğretim okulu ve Anadolu Lisesi, Adıyamana ilköğretim okulu ve üniversite öğrencilerine yurt yaptırdıklarını, Erdemoğlu Vakfından 300 öğrenciye burs sağladıklarını anlatan Erdemoğlu, şu anda Besni ilçesinde köyden gelen liseli kız çocukları için 480 kapasiteli yurt inşaatlarının devam ettiğini ve Adıyaman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi yapacaklarını bildirdi. Türkiyenin 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini ifade eden Erdemoğlu, şöyle konuştu:

"Ancak Türkiyede 25 yaşın üstündeki insanların eğitim durumu nedir diye baktığımızda ortalamasının 6,5 yıl olduğunu görüyoruz. Bu çok çok düşük. Bunun hızlı bir şeklide 8-10 yıllara çıkması gerekiyor. Eğer bunlara çıkamazsak 2023 hedefine ulaşmakta zorlanırız Ekonomide belli bir yere gelmek istiyorsak eğitimde de belli sırada olmalıyız. Onun için biz beşikten mezara kadar her şeyin eğitim olduğuna inanıyoruz. Eğitime çok önem veriyoruz, ciddi yatırımlar yapıyoruz."

"FAZLALIĞI VERMEK DEĞİL KENDİNİZDEN VERMEK ERDEMDİR"

Rahmetli babaları Mehmet Erdemoğlunun Türkiyenin en önemli sorunu olarak eğitimi gördüğünü ifade eden İbrahim Erdemoğlu, "Biz de gücümüzün yettiği oranda eğitime katkıda bulunmaktan büyük zevk duyuyoruz ve bunu görev addediyoruz" diye konuştu.

Başarılarının temelinde babalarının "paylaşımcı olmak" felsefenin yattığını vurgulan Erdemoğlu, okulların yanı sıra sağlık ocakları, cami, fabrika çalışanlarına konut da yaptırdıklarına dikkati çekti.

Erdemoğlu, şunları söyledi:

"1970li yıllarda Gaziantepe taşındık. Babam o günlerde ülkenin değişik yerlerine gider, 4-5 ay seyyarlık yapardı. Getirdiği üç beş kuruşu başkalarıyla paylaşırdı. Rahmetli babamız, bizden daha fakirlere yardım ederdi. Abim ortaokula kayıt yaptırırken ceketi bile yoktu. Bizim bakış açımız hiç ticari değil. Babam fazlalığı vermek değil kendinizden vermek erdemlik derdi. Biz babamızdan öyle gördük, onu devam ettirmeye çalışıyoruz. İmkanlar ölçüsünde sosyal projelerin içinde bu zamana kadar bulunduk, şimdiden sonra da devam edeceğiz. Toplum şunu bilecek; önce çalışacaksınız, üreteceksiniz. Alın teriyle kazandığınız parayı sosyallikte kullanıyorsanız, bizim için o değerlidir."

AA


Geri Dön