29 / 04 / 2024

Merkez Bankası açıkladı: kapasite kullanımı arttı!

Merkez Bankası açıkladı: kapasite kullanımı arttı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre imalat sanayinde kapasite kullanım oranı (KKO), önceki aya göre 0,7 puan arttı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 77,3 seviyesinde yer aldı.

2022 yılı Eylül ayı için, imalat sanayinde faaliyette bulunan 1744 iş yeri tarafından İktisadi Yönelim Anketi’ne verilen yanıtlar değerlendirildi.

EPDK ve BOTAŞ, açıklamış oldukları tarifelerle 1 Eylül’den itibaren geçerli olarak doğalgaz ve elektriğe zam yaptı. BOTAŞ Eylül 2022 tarifesinde konutlara dağıtılan doğal gaza yüzde 20,4 oranında, sanayiye dağıtımına yüzde 50,8 oranında, elektrik üretiminde kullanılmakta olan doğal gaza ise yüzde 49,5 oranında artış yaptı. KOBİ’lerin kullanmakta olduğu gaza uygulanan artış oranı ise yüzde 47,6 oldu. Artan fiyatlara gerekçe olarak, uluslararası enerji fiyatlarında yaşanan yükseliş gösterildi.

EPDK ise konut elektriğine yüzde 20 oranında, sanayi abone grubuna ise yüzde 50 oranında zam yaptı. EPDK açıklamasında Rusya-Ukrayna savaşıyla bilirkte ortaya çıkan yüksek enerji fiyatlarına dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön