27 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...



Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan, geçtiğimiz hafta göreve atanmasıyla birlikte, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enflasyon 2024 yıl sonu beklentisini bugün 10:30'da açıklayan Karahan, 2024 sonu beklentisi 36, 2025 sonu beklentisi 14 ve 2026 sonu beklentisi yüzde 9 olarak açıklamasından sonra enflasyonla birlikte olası zamlar da gündeme geldi. Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenlemeye gideceklerini de açıkladı.

ELEKTİRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINA ZAM MI GELİYOR?

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon tahminleri yaparken,  bir çok kalemde meydana gelecek zamlar için bir projeksiyonda bulunduklarını açıklayarak, burada öne çıkan faktörün de enerji olacğaını açıkladı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karahan ''lektrik ve doğalgazda bir düzenleme yapılması bekleniyor. Bu çerçevede OVP’yi (orta vadeli program) kullandık. OVP oldukça bağlayıcı bir program. Orada yapılan belli varsayımların gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve tahminlerimizi yaparken de fiyatlarda bir miktar güncelleme olacağını tahminlerimize yansıttık.” ifadelerini kullandı. 

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

KREDİ KARTLARINDA DÜZENLEME YAPILMASI GEREKİYOR!

Kredi kartı harcamalarına yönelik sorulan soruları yanıtlayan Karahan  önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme olduğunu söyleyerek  ''bunu not ettik, farkındayız. Bunun geçici olup olmadığı henüz çok net değil. Asgari ücretin artacağı bekleniyordu.

Bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir ama bundan bağımsız olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?
Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Geri Dön