19 / 07 / 2024

Merkez Bankası bile... Dolar 50 TL

Merkez Bankası bile... Dolar 50 TL

Dolar ile ilgili şaşırtan 50 TL açıklaması geldi... Merkez Bankası bile bu duruma karşı bir şey yapamayacak. Onlar bile tahminlerinde beklemiyor.




Dolar fiyatlarının hangi yöne gideceği vatandaşların son günlerde en çok sorduğu soruların başında geliyor... Merkez Bankası'nın son dönemdeki dolar hamleleri oldukça işe yaradı ancak dolardaki yükselme hız kesmeden devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar da dolar fiyatlarının nasıl şekilleneceğini araştırıyordu. 

Dolar hakkında yapılan son açıklama ise şaşkınlığa neden oldu... Dolar ile ilgili şaşırtan 50 TL açıklaması geldi... Merkez Bankası bile bu duruma karşı bir şey yapamayacak. Onlar bile tahminlerinde beklemiyor. 

TCMB, son yaptığı açıklama ile rezervlerinin güçlendiğini duyurdu. Merkez Bankasında swap hariç net rezervler, son 4,5 yılın zirvesine çıkarken Dolar kuru da sınırlı yükselişini sürdürüyor. Ancak Dolar kuru için korkutan senaryoyu Ekonomist Evren Devrim Zelyut duyurdu. Dolar, yıl sonunda rekor kıracak. Yükselişin devam etmesinin beklendiği dolar kurunda ilk tahmin ise 50 TL. Peki 1 Dolar ne zaman 50 TL olacak? İşte Ekonomist Evren Devrim Zelyut’un Dolar tahminleri…

TARİH DE VERDİ

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Türkiye’ye gerçek yabancı yatırımcının gelmesi için önce enflasyonun aylık bazda 1,5-2 arasına düşmesi gerektiğini dile getirdi.  Gerçek yabancının gelmemesi durumunda ise yüne yüksek faizle kura baskının devam edeceğini belirterek kurun yıl sonunda kademeli olarak 42 TL’ye kadar yükseltileceğini söyledi. Yabancı sermaye gelmediği sürece doları baskılamanın da mümkün olmayacağını belirten Zelyut,  “Ekim Kasım aylarında enflasyon nedeni ile kafayı yukarı kaldırma eğilimi var fiyatların. Enflasyon sarmalı ile kuvvetle muhtemel doları tetikleyecek. Enflasyon artışı ile karşılaştığı zaman yabancı arkasına bakmadan kaçar. Bu denklemi faiz artımı bozabilir. Buna da sayın Cumhurbaşkanı izin vermez. Ekim ve Kasım’da enflasyon riski artar bir de faiz indirimi yapılırsa dolar kuru 47 liraya hatta 50 liraya kadar çıkar.” Dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön