16 / 07 / 2024

Merkez Bankası bile duyunca dudakları uçuklayacak... Dolar 43 TL...

Merkez Bankası bile duyunca dudakları uçuklayacak... Dolar 43 TL...

Merkez Bankası'ndaki yetkililer bile bu rakamı duyunca dudakları uçuklayacak... Dolar için yapılan bu açıklamayı kimse beklemiyordu...



Dolar konusunda vatandaşlarımızın meraklı bekleyişi sürüyor... Elinde parası olan vatandaşlar dolar alıp almaması gerektiğini ve doların hangi yöne doğru gideceğini merakla araştırıyor. 

Dolar konusunda son olarak gerçekleştirilecek bir açıklama, Merkez Bankası'ndaki yetkililerin bile dudaklarının uçuklamasına neden olacak.:. 

Dolar için yapılan bu açıklamayı kimse beklemiyordu... 

DOLAR KONUSUNDA TEK TEK AÇIKLAMADA BULUNDULAR

Merkez Bankası geçen mart ayından beri yüzde 50'lik politika faizini sabit tutarken, Ocak 2024'te 30,36 TL olan dolar kuru bugün itibariyle yaklaşık yüzde 10'luk yükselişle 32,7 seviyesinden işlem görüyor. Uluslararası yatırım bankaları da faiz indirimlerine ilişkin görüşlerini paylaşırken dolar kuruna dair de tahminlerde bulunuyor.

BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADILAR

Britanya merkezli uluslararası banka HSBC, Merkez Bankası'ndan bu yıl faiz indirimi beklemiyor. Bankanın 2024 yıl sonu dolar kuru tahmini ise 36 TL olarak açıklandı. Almanya merkezli Commerzbank da dolar / TL kuru tahminini 35 olarak açıkladı.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Tdolar/TL kurunun 2025 yılının ortasında 39'a yükseleceğini öngörmüştü. Bank of America kurun yıl sonunda 38 lirayı göreceğini savunurken, Foreks anketine katılan ekonomistlerin beklentisi kurun en yüksek 38 lira seviyesini göreceği yönünde.

DOLAR İÇİN 43 TL AÇIKLAMASI

Fransa merkezli küresel banka BNP Paribas, doların 2024'ün sonunda 36 lirayı göreceği tahminini yaptı. S&P Global ise 2025 sonunda dolar için 43 lira olacağı yorumunda bulundu.

Bugün itibariyle dolar serbest piyasada 32,7 liradan işlem görürken, Euro 35,5 seviyesinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön