17 / 07 / 2024

Merkez Bankası bile haldır haldır... Dolar 43 TL

 Merkez Bankası bile haldır haldır... Dolar 43 TL

Merkez Bankası'nı bile haldır haldır harekete geçirecek bir dolar açıklaması geldi... Dolar için 43 TL açıklaması herkeste şaşkınlığa neden oldu.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Dolar fiyatlarının hangi yöne doğru gideceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Vatandaşlar her yerde dolar fiyatları hakkında araştırma yapmaya devam ediyor...

Vatandaşların dolar fiyatlarını sorguladığı sırada düşen bomba gibi 43 TL açıklaması da herkesi şaşırtmaya yetti.. 

Merkez Bankası bile bu açıklamadan sonra haldır haldır 43 TL tahmininin peşine düşerek incelemelerde bulunacak. 

Doların önünü kesen hamleler yapılmaya devam ederken, bu dayanışın kısa süreceği ve faiz indirimleri ile birlikte doların fırlayacağı tahmin ediliyor. Doları dizginlemek, TL’nin dolar karşısında değer kazanmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz seneden bu yana Merkez Bankası tarafından faiz artırım kararı alınıyor. Hal bu iken TL kullanımı arttığı için değeri de artarken, uzmanların bu gidişata dur denileceği tarih ile alakalı iddiaları ve hesaplamaları da devam ediyor.

Dolar için yapılacak son açıklama herkesin gözlerini fal taşı gibi açmasına neden olacak. Dolar ile alakalı olarak tüm gelişmeler yakından takip edilirken, gerek elinde doları bulunan gerekse de yatırım aracı olarak doları kullanmak isteyen bireyin yakın metrajında çıkmak bilmiyor.

DOLAR İÇİN BOMBA 43 TL AÇIKLAMASI GELDİ

Uzmanların yanı sıra uluslararası düzeyde dolar tahminleri ile birlikte faiz indirimi konusunda açıklamalar ve iddialar da sunulmaya devam ediyor. HSBC tarafından 2024 yılı için faiz beklentisi kararı olmadığı vurgulanırken, yıl sonunda doların 36 TL olacağı tahminleri sunulmuş bulunuyor. Morgan Stanley’e göre ; 2025 yılı ikinci yarısında doların 39 TL olacağı tahminleri sunuluyor. Bank of America ve foreks anketlerine göre de yıl sonu detaylı anketlerinde dolar için telaffuz eden rakam 38 TL. BNB Paribas yıl sonu tahminlerinde de dolar kurunun 36 TL olacağı belirtilirken S&P Global tarafından açıklanan düzenlemede 2025 yılı sonu için dolar tahmini 43 TL olarak açıklandı.

An itibari ile serbest piyasada dolar kuru 32.5 TL’den işlem görürken, Euro’da 35,5 TL olarak dengelenmiş bulunuyor. Uluslararası yatırım bankaları tarafından açıklanan rakamlar yatırımcıyı şok ederken, faiz indiriminin elbet geleceği ve doların da durdurulamaz yükselişinin başlayacağı tahmin ediliyor. 


Geri Dön