Ekonomi

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Merkez Bankası (TCMB) verileri kapsamında Nisan ayında cari işlemler hesabında açık, 5 milyar 404 milyon dolar oldu.Verilere göre Türkiye'nin cari açığı Nisan ayında 5,5 milyar dolara yaklaştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Türkiye'nin cari açığı Nisan ayında 5,5 milyar dolara yaklaştı.

Merkez Bankası (TCMB) verileri doğrultusunda, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı nisanda 7 milyar 16 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte detaylar...

ALTIN VE ENERJİ HARİÇ 480 MİLYON DOLAR AÇIK

Dünya Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Nisan ayında cari işlemler hesabı 5 milyar 404 milyon dolar açık gerçekleştirdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 480 milyon dolar açık kaydetti.

Hizmetler dengesi kaynaklı girişler 2 milyar 915 milyon dolar olarak kaydedilirken, bu kalem kapsamında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler 2 milyar 198 milyon dolar olarak belirtildi.

784 MİLYON DOLAR NET GİRİŞ!

Birincil gelir dengesi ile ikincil gelir dengesi kalemleri sırasıyla 1 milyar 292 milyon dolar - 11 milyon dolar net çıkış kaydetti. Doğrudan yatırımlardan elde edilen net girişler 784 milyon dolar olarak kaydoldu.

Portföy yatırımları 1 milyar 204 milyon dolar miktarında net çıkış kaydetti. Alt kalemler itibarı ile bakıldığında, yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasında ve devlet iç borçlanma senetleri piyasasında sırası ile 37 milyon dolar ve 6 milyon dolar net satış yaptığı gözlemlendi.

Yurt dışındaki tahvil ihraçlarına ilişkin olarak, Genel Hükümet 159 milyon dolar net borçlanma yapılırken, bankalar ve diğer sektörler sırası ile 190 milyon dolar - 800 milyon dolar net geri ödeme gerçekleştirdi. Diğer yatırımlar altında, yurt içi bankaların yurt dışı muhabirlerindeki efektif ve mevduat varlıkları 7 milyon dolar net düşüş yaşadı.

NET DÜŞÜŞ 8 MİLYAR 163 MİLYON DOLAR!

Yurt dışı bankaların yurt içindeki mevduatları, yabancı para biriminden 302 milyon dolar net yükseliş, Türk lirası cinsinden 160 milyon dolar net düşüş olmak üzere toplam 142 milyon dolar net yükseliş kaydetti. Yurt dışından sağlanan kredilere dair olarak, bankalar 289 milyon dolar net kullanım, Genel Hükümet ile diğer sektörler de sırası ile, 22 milyon dolar - 107 milyon dolar net geri ödeme yaptı. Resmi rezervlerde bu ay 8 milyar 163 milyon dolar net düşüş kaydedildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

O ilde yüzde 40 peşin, kalanı 3 taksit fırsatıyla 3 arsa satılıyor! Arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!