31 / 07 / 2024

Merkez Bankası da 37 TL... Dolarda 1,2,3,4,5,6,7 tanesi peşe peşe açıkladı. Açıklama resmi

Merkez Bankası da 37 TL... Dolarda 1,2,3,4,5,6,7 tanesi peşe peşe açıkladı. Açıklama resmi

Dolarda ne olup biteceği vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor... Merkez Bankası'nın dolar hakkındaki 37 TL açıklamasının ardından dolar konusunda bomba bir gelişme daha yaşandı. 1,2,3,4,5,6,7 tanesi peşe peşe açıkladı. Açıklama resmi.



Dolar fiyatlarının nereye gideceği vatandaşlar tarafından son günlerde en çok merak edilen konuların başında geliyor... Dolar fiyatları hakkında son olarak 7 kurumdan peş peşe gelen açıklamalar bir hayli dikkat çekmeyi başardı. 

TEKER TEKER KENDİ TAHMİNLERİNİ AÇIKLADILAR

Merkez Bankası da son açıkladığı piyasalar anketinde dolar fiyatları için yıl sonuna doğru 37 TL'yi işaret etmişti. Merkez Bankası'nın daha önceki dolar kuru tahminleri, 37,7463 TL ile 37,3667 TL arasında bir bantta seyrediyordu. Ancak son yapılan değerlendirmelerde bu rakamlar yukarı yönlü revize edildi. 12 ay sonrası için dolar kuru beklentisi ise 41,4115 TL'den 41,5175 TL'ye yükseltildi. Bu durum, kurdaki yükseliş eğiliminin devam edebileceği yönünde sinyaller veriyor.

Yabancı kuruluşların dolar kuru tahminleri ise oldukça farklılık gösteriyor. En iyimser tahmin Wells Fargo'dan geldi. Banka, yıl sonu için dolar kurunun 32,5 TL seviyesinde olacağını öngörüyor. Ancak HSBC, Morgan Stanley, Fitch ve BNP Paribas gibi büyük yatırım bankaları, dolar kurunun 36 TL seviyesini aşabileceğini düşünüyor. Commerzbank ise daha düşük bir tahminle, dolar kurunun 35 TL'de kalacağını belirtiyor. Deutsche Bank'ın tahmini ise 37 TL seviyesinde.

Kur korumalı mevduat (KKM) sistemindeki son dönemde yaşanan düşüşler de dolar kurunu etkileyen önemli bir faktör. KKM'de 60,9 milyar TL'lik bir gerileme yaşanması, döviz talebini artırarak kur üzerinde baskı oluşturuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön