Yeni Şirketler

Merkez Bankası da Ataşehir yolcusu

İstanbul'a taşınmamak için ayak direten Merkez Bankası'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Batı Ataşehir'de inşa edilecek finanskentte yer ayrılacak.

Başbakan Erdoğan'ın, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Ataşehir'de inşa edilecek Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, SPK ve BDDK'ya ilave olarak Merkez Bankası için de bina inşa edilecek.

Yaklaşık 1 milyon metrekare alanlı arsaya yaklaşık 1.5 milyon metrekare alanlı inşa edilecek finans merkezinin inşaat maliyeti 1 milyar doların üzerinde olacak.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait olan arazi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi imar çalışmalarını tamamladı. TOKİ'nin yaptığı imar çalışmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayında yapılacak toplantısında gündeme alınması bekleniyor.

İmar plan çalışmasının onaylanmasının ardından Emlak Konut GYO finanskent için ihaleye çıkacak.

Levent'teki arsanın akıbeti belli değil

Merkez Bankası'na ait Levent'teki 13 bin 500 metrekare alanlı arsa üzerine inşa edilecek 40 bin metrekare alanlı proje ise şimdilik iptal edildi. Merkez Bankası'nın arsa için yeniden ihaleye çıkıp çıkmayacağı veya arsayı satışa çıkarıp çıkarmayacağı henüz netlik kazanmadı.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ