Kent Haberleri

Merkez Bankası dolara resti çekti! Korkutan açıklama hemen geldi! Dolar o tarihte tam tamına...

Merkez Bankası dolara resti çekti! Korkutan açıklama hemen geldi! Dolar o tarihte tam tamına bu kadar olacak! Son dakika dolar gelişmesi... Tüm bu müdahalelere rağmen uzmanlardan korkutan açıklama geldi

Merkez Bankası tarafından dövize önlem alınmaya devam ediyor.Tüm bu müdahalelere rağmen uzmanlardan korkutan açıklama geldi. Dolar o tarihte tam tamına...

MERKEZ BANKASI DOLARA RESTİ ÇEKTİ!

Bazı banka yöneticileri, Merkez Bankası'nın dolara karşı önlem aldığını söyledi. Fakat bu müdehalelerin  yetersiz olduğunu belirttilerek şu ifadeleri kullandılar:

"Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bankalardan türev işlemlerini Borsa İstanbul’a taşımalarını ya da maliyetini vadeli işlemler opsiyon piyasasındaki  ortalama olan yüzde 40’a çıkarmalarını ve ayrıca döviz ve altın işlemlerinde alım ve satım arasındaki farkın açılmasını da istedi.

Bazı altın ithalatının yasaklanmasının da planlandığı belirtti. Tüm bu adımların ortak amacının döviz talebinin azaltılması.'' olduğuna dikkat çekti. 

KORKUTAN AÇIKLAMA!

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bir banka döviz yöneticilerinden biri dolar kuru için önemli uyarılar yaptı.  Dolar kurunun elinde sonunda patlak vereceğini belirten yönetici şunları söyledi:

"Merkez Bankası, bu dönemde rezervlerini ilk defa kullanmıyor… fakat rezerv yeterliliği düşük olduğu için bu uzun süre devam ettirilemez.

Bundan dolayı,  döviz talebini düşürücü yönde adımların devamını bekliyorum. Merkez Bankası'nın haftalık rezerv kayıpları bankacıların kamu kontrollü olarak tanımladıkları mevcut politika için şaşırtıcı bir durum değil.

Fakat bu politikada döviz talebi, ihracat gibi sürekli döviz geliri sağlayan kanallardan finanse edildiği için de ‘sürekli rezerv kaybı’ da mümkün değil. Merkez Bankası,  dövizde ekonomi yönetiminin istikrarlı olarak nitelediği dengeyi sağlamak için sadece rezervlerine başvurmadığı fakat piyasayı hep organize ettiği ve en büyük oyuncu olduğu bir yapıyı geçen yıldan beri yürütüyor.

Bu yapıda ihracat başta olmak üzere ülkeye giren tüm döviz gelirleri doğrudan ya da dolaylı olarak stabil kur olarak adlandırılan sisteme destek oluyor.

Başta enerji olmak üzere ithalat gibi ödemeler ise bu sistemin maliyet tarafını oluşturuyor. Bu süreçte döviz piyasasında da son aylarda keskin hareketler görülmüyor. Hatta Türk Lirası'nın deprem öncesi son işlemden bu yana dolar kuru karşısındaki değer kaybı yüzde 0,2 seviyesinde. Türk Lirası dolar karşısında tarihi rekor olan 18,88 TL'ye bir hayli  yakın seviyede işlem görüyor."

Doların 4 ay sonra ne kadar olacağı ortaya çıktı! İslam Memiş net rakam verdi! Dövizciler dolup taşacak! Koşan kazanacak

Altın Kahini İslam Memiş elinde altın olanları uyardı! Bu rakamlar takip edilecek! Ekranda görünen rakamlara inanmayın!