Kent Haberleri

Merkez Bankası doların ne kadar olacağını resmen açıkladı! Kafanızdan tüm rakamları silin! Dolar tam kadar olacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi Mart ayı sonuçlarını açıkladı. Dolar tam olarak bu kadar olacak! Kafanızdan tüm rakamları silin!  Mart ayı sonuçlarına göre, katılımcılardan dolar beklentisi geldi

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi Mart ayı sonuçları belli oldu. Mart ayı sonuçlarına göre, katılımcılardan dolar beklentisi geldi.

Merkez Bankası doların ne kadar olacağını resmen açıkladı! Kafanızdan tüm rakamları silin! Dolar tam kadar olacak..
 

MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Yayımlanan ankete göre enflasyon ve dolar kuru tahminlerinde artış oldu. Katılımcılar faizin Mart toplantısında sabit tutulması beklenirken, büyüme tahminlerinde ise sınırlı düşüş yaşandı.

Katılımcılar tarafından Şubat ayında hazırlanan ankete göre 2023 yıl sonu için dolar/TL beklentisi 22,84 TL idi. Mart ayı anketinde katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 22,91 TL’ye yükselirken 12 ay sonrası için tahminler 23,52 TL oldu.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON BEKLENTİSİ!

Anket katılımcılarının 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 35,76’dan yüzde 37,72’ye yükseldi. 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi de yüzde 30,75’ten yüzde 31,63’e yükseldi.

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ!

Mart ayında Merkez Bankasının uyguladığı politika faizinin yüzde 8,50’de sabit bırakılması bekleniyor.

BÜYÜME BEKLENTİSİ

Katılımcıların 2023 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,6 idi. Bu anket döneminde tahminler yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. 2024 yılı büyüme beklentisi de yüzde 4,5’ten yüzde 4,4’e indi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR? DOLAR KAÇ LİRA? 17 MART 2023 DOLAR/TL KAÇ LİRA?

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve dolar alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar dolar bugün ne kadar, dolar kaç lira, dolar kaç TL oldu? sorularının yanıtlarını araştırıyo. Dolar kuru 19,18 liradan alınıp, 19,21 liradan satılıyor. Dolar endeksi 103,805 bandında hareket ediyor. Euro dolar paritesi ise saat 12:49 itibariyle 1,0648 seviyesinde.

Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak

Dolar 19 TL'yi artık geçti diyen Selçuk Geçer'den yeni dolar açıklaması geldi! Bakmayan çok pişman olacak!