Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının yapılacağı gün merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu? Özellikle altın ve dolar yatırımcıları nisan ayı faiz kararının ne zaman olacağını araştırıyor

Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Özellikle altın ve dolar yatırımcıları nisan ayı faiz kararının ne zaman olacağını araştırıyor. Piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.  2023 Nisan ayı Merkez Bankası Para politikası faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu.  Merkez Bankası faiz kararı, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 27 Nisan Perşembe günü toplanacak ve saat 14:00'da Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Merkez Bankası mart ayındaki faiz kararını ise  23 Mart Perşembe günü saat 14:00'te açıklamıştı

Merkez Bankası faiz beklentisi ne? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faizleri düşürecek mi?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TAHMİNLERİ!

AA Finans'ın, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 23 ekonomistin katılımıyla sonlandı.

Yapılan anketin sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu, politika faizinin yüzde 8,50'de sabit bırakılmasını bekliyor.

Ekonomistlerden 4'ü mevcutta yüzde 8,50 düzeyinde bulunan politika faizinin 50 baz puan düşürüleceği yönünde görüşlerini bildiriken, 19'u politika faizinin sabit tutulacağını öngörüyor.

Geçen ay gerçekleştirilen Merkez Bankası PPK toplantısında, politika faizi yüzde 8,50'de sabit bırakılmıştı.

Faiz kararı sonrasında piyasaların yönü belli olacak. Altın fiyatları şu günlerde dalgalı seyrederken dolar ve euro kuru yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. 

Anket sonuçları açıklandı! Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak?

Ekonomistlerin tahmini o seviyeyi gösteriyor! 

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!