Kent Haberleri

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu? Herkes bu rakamlara odaklandı!

Son dakika altın ve dolar yatırımcılar günün kritik kararı olan Merkez Bankası faiz kararından sonra altın ve doların ne kadar olduğunu merak ediyor. Herkes bu rakamlara odaklandı! Faizler 50 baz puan düşürülerek yüzde 8,50 seviyesine çekildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Faizler 50 baz puan düşürülerek yüzde 8,50 seviyesine çekildi. Karar sonrası ‘Gram altın ne kadar oldu?’, ‘Dolar kaç TL?’ soruları araştırılmaya başladı.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu? Herkes bu rakamlara odaklandı!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI DOLAR/TL KURUNDA SON DURU

Son günlerde ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı ile ilgili şahin açıklamalarda bulunması doların küresel piyasalarda yükselişini sağladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı gündemin ilk sırasında yer alıyor. Banka geçen ay yüzde 9 seviyesinde sabit bıraktığı faizleri Şubat 2023'te 100 baz puan indirerek yüzde 8 seviyesine getirdi. Kararın hemen ardından gözler altın ve dolar fiyatlarına çevrildi.

Hemen hemen tüm gelişen ülke paralarında gerileme oldu ve euro/dolar da 1,06’ya düştü. TL tarafındaki stabilite bu gelişmeler karşısında da devam etti. Faiz kararı öncesinde dolar kuru 18,90 TL'yi görürken, şu sıralar 18,87 liradan işlem görüyor. 

Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Gramn altın kaç lira? Çeyrek altın ve yarım altın kaç lira oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrasında altın fiyatları ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarınd son durum...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Fed toplantı tutanakları dün akşam yayınlandı. Fed’in 1 Şubat tarihinde 25 baz puan faiz artışına gittiği toplantıya dair tutanaklarda enflasyon yüzde 2'ye doğru düşüş patikasına girene kadar sıkı para politikasına devam edileceği belirtildi.

Öte yandan üyelerin bir kısmının 50, büyük çoğunluğunun 25 baz puan faiz artırımından yana olduğu açıklandı. Tutanakların açıklanmasından sonra ons altın fiyatları bugün 1834 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz haftalarda 1.185 TL seviyesi ile tüm zamanların rekor seviyesini gören gram altın fiyatı ise faiz kararı öncesinde ons altının etkisi ile 1.106 lira seviyelerine kadar geri çekildi.

Faiz kararından sonra gram altın fiyatı 1.108 TL’den satışa sunulurken, çeyrek altın 1.868 TL, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 1.097 TL ve Cumhuriyet altını 7.618 TL’den işlem görüyor.

Altın fiyatları ters köşe yapacak! Öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak

İslam Memiş ''buyurun gümüş bedava'' dedi! Fırtınayı koparttı!  Gelecek rekoru bir çırpıda açıkladı! 

Doların güzergahı belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi! Acil bakın