Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

TCMB PPK toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…Merkez Bankası, her ayın belirli tarihlerinde bir araya gelerek PPK toplantıları düzenliyor ve bu toplantılar sonrasında da aylık bazdaki faiz kararı açıklanıyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…

Merkez Bankası, her ayın belirli tarihlerinde bir araya gelerek PPK toplantıları düzenliyor ve bu toplantılar sonrasında da aylık bazdaki faiz kararı açıklanıyor. Bugün bir araya gelen PPK toplantısı sonrasında gözler açıklanacak faiz oranlarına çevrildi. İşte PPK toplantısında alınan faiz kararı…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlığında bugün toplandı. Toplantı sonrasında yılın yedinci faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası bu ay da faiz kararında değişikliğe gitmeyerek yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu. 

Bugün yılın 7. Para Politikası Kurulu toplantısını yapan Merkez Bankası, beklendiği üzere faiz oranını değiştirmedi. En son Aralık ayında 100 baz puanlık indirim yapılmasının ardından bu yıl yapılan tüm toplantılarda faiz oranı sabit tutuldu. Karar metninde liralaşma stratejisinin etkilerinin gözden geçirme sürecinin devam ettiği kaydedildi.

Merkez Bankası, 2021 yılının son 4 toplantısında faizde toplamda 500 baz puan indirime gitmişti ve bu yılın ilk 6 toplantısında da herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

Konuya ilişkin Milliyet’e açıklamalarda bulunan Ekonomist Enver Erkan, enflasyon beklentilerinin piyasada yüzde 70 bandına doğru geldiğini ve yıl sonunda yüzde 70,1 enflasyon oranı beklentisi içinde olduğunu aktarmıştı.

Birkaç aydır para politikasını sabit tutan Merkez Bankası’nın dünyadaki parasal sıkılaşma hareketlerine ve artan enflasyona rağmen faiz oranlarını değiştirmesini beklemediklerini söyleyen Enver Erkan, TCMB’nin faiz oranlarında aktif olmayacağını ve faizleri sabit bırakacağını söylemişti.

Dolardan sonra Euro'da da bomba gelişme

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte piyasanın tahmini…

IMF, Almanya için ekonomik büyüme tahminini düşürdü! En büyük tehdit açıklandı

Merkez Bankası'nın kasasında kalan dolar açıklandı! Erime ay ay devam ediyor

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Merkez Bankası'nın uluslararası yatırım pozisyonunun verdiği inanılmaz açık ortaya çıktı

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasadan dikkat çeken para çıkışı! Satan satana...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın