Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Milyonların göze bu haberde!

2023 Mart dönemine ilişkin Merkez Bankası faiz karının açıklanması bekleniyor. Her ay açıklanan faiz kararları milyonlar tarafından merakla beklenirken mart ayı için yapılacak açıklama için de geri sayım başladı. Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararının hangi tarihte açıklanacağına ilişkin sorgulamalar ise hız kazanmaya başladı

Mart ayına girilmesi ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak faiz oranı merakla beklenmeye başlandı. Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararının hangi tarihte açıklanacağına ilişkin sorgulamalar ise hız kazanmaya başladı.

 

Merkez Bankası mart ayı Para Politikası Kurulu toplantısında deprem felaketinin ekonomiye olan etkilerini sınırlamak amacıyla faiz kararı indirimi yönünde bir açıklama yapması uzmanlar tarafından bekleniyor. Analistlerin yaptığı bu açıklamaya göre açıklanacak faiz oranında indirim kararının gündeme gelmesi bekleniyor. Bu doğrultuda, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının mart ayı takvimi belli oldu.

İşte detaylar...

FAİZ AÇIKLAMASI 23 MART’TA

Merkez Bankası tarafından yapılacak faiz açıklaması, Para Politikası Kurulu toplantısından sonra gerçekleştirilecek. Mart ayı için beklenen faiz kararının 23 Mart 2023’te saat 14:00’da açıklanacağı öğrenildi. Mart ayına ait faiz oranının ne kadar olacağı herkes tarafından merakla bekleniyor.

ŞUBAT AYI FAİZİ 50 BAZ PUAN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

TCMB, şubat ayı faiz oranı duyurusunda faizin 50 baz puan düşürüldüğünü açıklanmıştı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından faizin 50 baz puan düşürülerek yüzde 8,5 oranına çekildiği duyurulmuştu.

 

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI      

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) bankacılık krizi ortasında dikkatle izlenen faiz kararını açıkladı. ECB üç temel politika faizini 50 baz puan artırarak, 2008 yılından bugüne en yüksek seviyesine çıkardı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) beklentilere paralel bir şekilde 3 esas politika faizini 50 baz puan artırdı.

ECB tarafından yapılan açıklamada, refinansman faizinin yüzde 3.5 oranına, mevduat faizinin yüzde 3 oranına ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 3.75 oranına yükseltildiği kaydedildi.

Banka, 3 esas politika faizini temmuzda 50 baz puan, eylül ve ekim aylarında da 75'er baz puan, aralık ve ocak aylarında da 50 baz puan artırmıştı.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Evinizin ihtiyacı olan her şey çılgın indirimlerle BİM’de! Blender seti 500 TL’ye, tava 109 TL’ye düştü! 17 Mart 2023...

Türkiye'de 2023’de satışa sunulan en ucuz sıfır otomobiller neler? İşte detaylar...