Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırmasını bekliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırmasını bekliyor.

Yine verilen detaylara göre, Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, 500 baz puanlık artırımla politika faizini yüzde 20'ye çıkaracağı öngörüsünde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yine içinde para politikasına ilişkin işaretlerin olacağı bir faiz artırımı gerçekleştirebileceğini kaydeden Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, böylece politika faizinde yüzde 20 eşiğine gelinebileceğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada bankanın kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olacağını kaydeden Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu kararının aynı zamanda haziran ayı toplantısında tespit edilen sorunlarla özellikle zorlu çekirdek enflasyonu ele alma stratejisiyle de uyum sağlayacağını bildirdi.

"Ağustos ayında politika faizi yüzde 25'e çıkabilir"

Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal açıklamasında TL'de son dönemdeki değer kaybının ekonomideki maliyet baskılarını artırması ve enflasyondaki düşüş sürecini yavaşlatması beklendiğini kaydederek, "Ağustos ayındaki toplantıda politika faizi yüzde 25'e çıkabilir." diye konuştu.

Commerzbank Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose de yaptığı değerlendirmede politika faizinin 500 baz puan artırılacağı öngörüsünde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin Anadolu Ajansı Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çıkarılacağını tahmin ediyor.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi, 650 baz puan artırılmış ve yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükseltilmişti.

Fuzul GYO halka arzda son dakika! Fuzul GYO hangi bankalarda var? Fuzul GYO halka arz detayları!

Şehirlerarası otobüs biletlerine en az yüzde 20 zam yolda! ÖTV artışı otobüs biletlerine de yansıyacak!

Müjde seyyanen zam hesaplara o tarihte yatıyor! Kim ne kadar alacak?