26 / 05 / 2024

Merkez Bankası personel alımı yapacağını duyurdu!

Merkez Bankası personel alımı yapacağını duyurdu!

Merkez Bankası tarafından 20 Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, başvuru şartları neler? Başvuru nereden ve nasıl yapılacak? 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bilişim alanında görevlendirmek için Bilişim Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alımı yapılacağını açıkladı. aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bu süreçte, başvurular kapsamında alınacak kişi sayısı ve ünvanı 20 Bilişim Uzman Yardımcısı olarak duyuruldu. Başvuru şartları neler? Başvuru nereden ve nasıl yapılacak? 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuruda bulunacak olan adayların başvuru için gerekli bu şartlara haiz olması gerekmektedir. 

- Adayların, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartlan taşıması durumu.

- Başvuracak adayların 1 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olması.

Komisyon mülakatı sonuçları 1 Ocak 2022 tarihinden sonra açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bilişim Uzman Yardımcısı işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olması durumu.

1 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak şartları mevcuttur.

 Merkez Bankası personel alımı yapacağını duyurdu!

HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİR?

En az dört senelik eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, endüstri ve sistem mühendisliği, işletme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, matematik mühendisliği ve yazılım mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış veya 15 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlayacak olmak.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPACAK?

Öte yandan, Merkez Bankası personel alımı için başvurular 20 Mayıs 2024 tarihi saat 17.30'a kadar olacak şekilde  Banka internet sitesi insan kaynakları sayfasından gerekli olan belgeleri yüklemek sureti ile elektronik yol ile birlikte internetten "online" olarak yapılacak. Kılavuz: https://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/705c1b9d-c089-40a2-a807-cf162679048e/Bili%C5%9Fim%20Uzman%20Yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1%202024%20%C4%B0lan%C4%B1.pdf?MOD=AJPERES

Tapu ve Kadastro duyurdu! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak...

Akbank açıkladı! Akbank personel alımı yapacak...

Beylikdüzü Belediyesi personel alımı yapacağını duyurdu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak!

Kızılay personel alımı yapacağını duyurdu! 


Geri Dön