Ekonomi

Merkez Bankası resmen 37 TL açıklamıştı... Dolarda 7 gelişmesi

Merkez Bankası'nın yılsonu dolar için 37 TL'yi işaret etmesinin ardından dolarla ilgili flaş bir gelişme yaşandı... Dolarda 7 açıklama birden geldi...

Elinde nakit parası olan vatandaşlarımız bu paraları nerede değerlendirebileceklerini araştırmaya devam ediyor. Vatandaşların yatırım için başvurduğu adreslerden biri ise dolar oluyor... 
Dolar konusunda Merkez Bankası'nın yaptığı yılsonu 37 açıklamasının ardından, 7 kurumdan dolar hakkında flaş bir açıklama daha geldi. 

Söz konusu açıklama vatandaşların bir hayli işine yaracak... İşte dolarla ilgili çok konuşulan son gelişme. 
Bu hafta ABD doları az da olsa değer kaybederek 32.9680 seviyesine geriledi. Uzun süredir dar bant aralığında hareket eden dolar hakkında yapılan tahminler de belli oldu. Merkez Bankasının yıl sonu Dolar/TL tahmini 37,7463'den 37,3667 TL’ye düşmüştü. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 41,4115'den 41,5175'e yükselmişti.

Bazı kurumların da dolar tahmini ortaya çıktı. Tahmin açıklayan 7 kurum arasında en iyimser tahmin 32,5 lira olarak gerçekleşti.

Kur korumalı mevduatlarda şirketlere vergi avantajının sona ermesi düşüş ivmesini sıklaştırmıştı. BDDK verilerine göre KKM'de 19 Temmuz haftası itibariyle 60,9 milyar TL'lik gerileme yaşandı. Bu durumda KKM'de altı ayın en sert düşüşünü gösterdi.

İŞTE KURUMLARIN DOLAR/TL TAHMİNLERİ

HSBC

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

MORGAN STANLEY

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL
FITCH

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

COMMERZBANK

YIL SONU TAHMİNİ: 35 TL

WELLS FARGO

YIL SONU TAHMİNİ: 32,5 TL
DEUTSCHE BANK

YIL SONU TAHMİNİ: 37 TL

BNP PARIBAS

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL
---------- ----------