Kent Haberleri

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar tan anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakamı gören yerinde duramayacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi 2023 Mart sonuçları geçtiğimiz ay belli olmuştu. Anket sonuçlarına göre Merkez Bankası dolar beklentisini açıkladı.  Merkez Bankası yıl sonunda dolar beklentisini resmen açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi Mart ayı sonuçları geçtiğiniz ay belli olmuştu. Merkez Bankası yıl sonunda dolar beklentisini resmen açıkladı. Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak!

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

Mart ayında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, reel sektör ve finans sektöründe yer alan katılımcıların hazırladığı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Merkez Bankası enflasyon ve dolar kuru tahminlerini açıklayarak beklentileri yüksetti.

Merkez Bankası katılımcılarının Şubat ayı anketine göre 2023 yıl sonu için dolar/TL beklentisi 22,84 liraydı. Mart ayı anketinde katılımcıların yıl sonu kur beklentisi ise yükselerek 22,91 TL olurken, 12 ay sonrası için  ise 23,52 TL oldu.

EKONOMİSTLERİN DOLAR TAHMİNLERİ

Dolar ile ilgil son dakika gelişmeler milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Güncel dolar kuru her gün yatıırmcıları odağında olurken, aynı zamanda ekonomistlerin dolar yorumlarını da takip ediyorlar. Konu ile ilgili en çok tahmin dolar yorumları ile tanınan Selçuk Geçer'den geldi. Geçer dolar kurunun yükseleceğini her konuşmasında ifade ediyor. Geçer, doların 35 TL seiviyesine kadar yükseleceğini söyleyerek yatırımcılara dolarlarına sahip çıkmalarını söylüyor. Bir diğer uzman isim İslam Memiş, doların 25 TL olacağını söylüyor.

Bugün dolar ne kadar? 9 Nisan Pazar dolar kaç lira? Dolar bugün ne kadar oldu? Son dakika dolar/TL kuru.

DOLAR BUGÜN NE KADAR? DOLAR/TL BUGÜN KAÇ TL 9 NİSAN 2023!

9 Nisan Pazar dolar kuru yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ve vatandaşlar doların yükselip yükselmediği merak ediyor. Bu kapsamda yatırımcılar ''dolar bugün ne kadar, dolar/TL kaç lira, bugün dolar ne kadar oldu, dolar kaç TL?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.  Bugün dolar/TL kuru 19,660 TL'den alınıp 19,690 TL'den satılıyor. 

Hafta sonu altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar oldu? 9 Nisan 2023 canlı altın fiyatları