Ekonomi

Merkez Bankası talimatı vermişti! Doları olanlar asıl şimdi yandı

Merkez Bankası bankalardan döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu saat 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesini istedi. Bankanın bu hamlesinin işe yaradığı ve TL'deki oynaklığın engellendiği iddia edildi. Merkez Bankası verim aldığı bu sistemi sürdürecek. Talimata göre Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalardan döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu saat 10

 

Merkez Bankası tarafından bankalara verilen talimatı, gün boyunca çok konuşuldu. Talimata göre Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalardan döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu saat 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesini istedi.

SÖZLÜ OLARAK İLETİLMİŞ

Reuters'a bilgi veren toplam üç bankacı, son bir kaç gündür TCMB ya da BDDK'dan sözlü olarak söz konusu talebin bankalara iletildiğini söyledi.

YÜKSELİŞİ DURDURDU

Türkiye'de iki günden bu yana dolarda yükseliş mevcuttu ancak bu yükseliş geçtiğimiz aylardaki gibi ani değildi. Merkez Bankası'nın bu sisteminin de yükselişin önüne geçmede etkili olduğu belirtildi.

DEVAM EDECEKLER

Merkez Bankası'ndan resmi bir açıklama gelmese de ekonomistler, bankanın bu sistemden oldukça verim aldığını ve sistemi sürdürmeye kararlı olduğunu savunuyor. Yani doları olanlar, dolarda ani artışları göremeyebilir.

 

Dolarda herkesten saklanan bilgi! İşte piyasalardan sızan doların bir sonraki durağı

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konut kredisi 0,99 faizle kaç lira para çekilirse bankaya kaç para geri ödeme yapılıyor! Hesap dudak uçuklattı