Kent Haberleri

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım start aldı. Peki, Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? İşte detaylar...Geçtiğimiz ay Hafize Gaye Erkan başkanlığında düzenlenen toplantıda Merkez Bankası yıllar sonra faiz artırımı hamlesinde bulunmuş, faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'ye yükselttiğini açıklamıştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım start aldı. Geçtiğimiz ay Hafize Gaye Erkan başkanlığında düzenlenen toplantıda Merkez Bankası yıllar sonra faiz artırımı hamlesinde bulunmuş, faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'ye yükselttiğini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından piyasalar alev almış, dolar, euro ve altın peş peşe rekor tazelemişti. Bu kapsamda vatandaşlar Merkez Bankasının temmuz ayı faiz kararının ne olacağını sorgularken açıklanacağı günü de merak ediyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Merkez Bankası toplantı tarihi, faiz kararı nedeniyle gündemde yer aldı. Türkiye Cumhuriyet Bankası Temmuz faiz kararı için geri temmuz ayıyla birlikte başladı. TCMB Para Politikası Kurulu Temmuz 2023 toplantı tarihi resmen açıklandı.

Haziran ayında Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Merkez Bankası yıllar sonra faiz artırımı hamlesinde bulunmuş, faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'ye arttırdığını açıklamıştı. Merkez Bankası Temmuz 2023 faiz beklentisi de son günlerde gündeme gelen konular arasında yer alıyor. 

Merkez Bankası Temmuz ayı toplantı tarihi belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından her ay düzenli olarak politika faizinin açıklandığı Para Politikası Kurulu (PPK) için sayılı günler kaldı. Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığında yapılacak toplantı ile ilgili araştırmalar şimdiden piyasalar tarafından büyük bir dikkatle mercek altına alındı.

TEMMUZ 2023 MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi internet sitesinde bulunan bilgilere göre temmuz ayı toplantı tarihi netleşti. Bu kapsamda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Hafize Gaye Erkan önderliğinde 20 Temmuz Perşembe günü toplanacak. Faiz kararının da 20 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te belli olması bekleniyor.

TEMMUZ 2023 MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ NE?

Merkez Bankası’nın 20 Temmuz toplantısında da faizde artış olma ihtimalinin yüksek olması bekleniyor. Bu kapsamda Kredi kartları uygulanan faizler de paralel olarak yükselecek. Temmuz ayı için referans faiz yüzde yüzde 1.36’ya ulaşınca kredi kartı faizleri de yüzde 1.36’dan yüzde 1.91’e arttı. Gecikme faizi ise yüzde 1.66’dan yüzde 2.21’e ulaştı. Eğer politika faizi artarsa bu oranlar da yükselecek.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI HAZİRAN 2023

Merkez Bankası yıllar sonra faiz artırımı hamlesinde bulundu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'ye çıkarıldığını açıkladı.

Emekliler dikkat! Emekli maaşınız kaç TL'ye yükselecek? Şimdi kök maaşınızı hesaplayın! 

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Doğal gaz faturaları kabaracak: ÖTV tutarına zam geldi!