Ekonomi

Merkez Bankası, Türk vatandaşlığı için getirilen dövizi satın almaya başlıyor!

Gayrimenkul alımı dahil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanımı için Türkiye'ye getirilecek dövizlerin TCMB tarafından satın alınmasıyla ilgili uygulama bugün hayata geçirildi. 

Gayrimenkul alımı dahil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanımı için Türkiye’ye getirilecek dövizlerin Merkez Bankası (TCMB) tarafından satın alınmasıyla ilgili uygulamaya TCMB’nin yayımladığı talimatla bugün start verildi.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Resmi Gazete’de 5 Ocak tarihinde yayımlanan yönetmeliğin ardından TCMB tarafından bugün yayımlanan uygulama talimatı ile ilgili dövizlerin TCMB’ye satılması bugün itibarıyla başlatıldı. 

Şartlar güncellenmi̇şti̇

Aralık'ta TL’deki değer kaybını durdurmak amacıyla rezervlerinden yaklaşık 20 milyar dolar kaybeden banka daha önce de ihracatçıların döviz gelirlerinin yüzde 25’inin TCMB’ye satılması yönünde karar almıştı.

Uygulama talimatına göre tespit edilen döviz tutarlarının, işlem öncesinde Türkiye’de faaliyette bulunan bir bankaya ve bu banka tarafından da TCMB’ye satışı gerçekleştirilecek.

Vatandaşlık için gerekli güncel koşullar 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alımı veya 500 bin dolar karşılığı tutarın Türk Lirası'na dönüşü sonrası TL cinsinden mevduat veya devlet borçlanma araçlarında üç sene süre tutma şeklinde uygulanıyor.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektriğe yüzde 774 zam!

Fırsatçı akaryakıt istasyonlarına ceza geliyor!

Altın bu inanılmaz seviyelere ulaşacak!

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Bitcoin çakıldı! 38 bin doları test etti!

Emekliye müjdeli haber geldi! Maaşlar açıklandı!