Kim Kimdir?

Merkez Bankası yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte Hafize Gaye Erkan hayatı ve kariyeri...

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası yeni Başkanı oldu. Peki, Merkez Bankası yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte Hafize Gaye Erkan hayatı ve kariyeri...Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen günlerde bir görüşme yapmışlardı

Merkez Bankası Başkanlığı görevini üstlenecek olan Hafize Gaye Erkan kimdir sorusu vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen günlerde bir görüşme yapmışlardı. 

Dün açıklanan karar ile Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası yeni Başkanı oldu. İşte Merkez Bankası yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan hayatı ve kariyeri...

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR? 

Milliyet'te yer lan detaylaraa göre, İstanbul'da 1982'da doğan Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olmasındaan sonr Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü 2001 yılındaa tamamladı.

Eğitimine ABD'de sürdüren Erkan, 2005 yılında Princeton Üniversitesi'nde yöneylem araştırması ve finans mühendisliği bölümünde doktora derecesi aldı. Erkan, Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine 2 eğitim programını da tamamlamıştır.

Kariyer hayatına 2005'te Goldman Sachs'ta başlayan Erkan, burada görev yaptığı 9 sene boyunca ABD'deki büyük bankalar ile sigorta şirketlerinin yönetim kurulları ve üst düzey yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, risk yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, birleşme ve satın alma konularında danışmanlık hizmeti vermiştir.

First Republic Bank'ta 2014 senesinde çalışmaya başlayan Erkan, burada çalıştığı yaklaşık 8 sene süresince eş icra kurulu başkanı (Co-CEO), başkan, yatırım direktörü, yönetim kurulu üyesi, mevduat direktörü ve risk eş direktörü olarak görev gerçekleştirdi.

Merkezi ABD'de bulunan mücevher şirketi Tiffany & Co'da 2 sene yönetim kurulu üyesi olan Erkan, 2022 yılında, Fortune 500'de bulunan küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kuruluna katılım sağladı.

San Francisco Business Times'ın 2018 yılındaki araştırması akpsamında, Amerika'nın en büyük 100 bankasında başkan ya daa CEO unvanına sahip 40 yaşın altındaki tek kadın olan Erkan, aynı sene San Francisco Business Times'ın "40 Yaş Altı 40 Listesi" ile Crain New York Business'ın "40 Yaş Altı 40 Listesi"nde bulundu.

Erkan, 2019 senesinde de Crain's'in "Bankacılık ve Finans Sektöründe Önemli Kadınlar Listesi" ile American Banker'ın "İzlenmesi Gereken Kadınlar Listesi"ne girmeyi başardı.

​​​​Bankacılık, risk yönetimi, yatırım, teknoloji ve dijital inovasyon konularında uzmanlığı bulunan Erkan, Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finansal Mühendislik Bölümü Danışma Konseyi'nde de görev gerçekleştiriyor.

Av. Şefika Şebnem Ayata Kaplan ne iş yapıyor? İngilizce biliyor mu? Ne zaman fahri başkonsolos oldu?

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Ali Murathan Dikel kimdir? Hangi okuldan mezun oldu? Hangi dilleri biliyor?