27 / 04 / 2024

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası’nın hazırladığı Piyasa Katılımcılar Anketi sonuçları açıklandı. Merkez Bankası 2022 sonu enflasyon ve döviz kuru için yeni tahminini duyurdu. Anket sonuçlarına göre enflasyon yüzde 5 artarken yıl sonu döviz beklentisi 19 liraya ulaştı.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) “Piyasa Katılımcıları Anketi” sonuçları açıklandı. Ankete göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 69,94 olurken TÜFE beklentisi ise yüzde 40,23 yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları şu şekilde: 

“Ekonomistlerin cari 2022 yılı sonu TÜFE beklentisi önceki anket döneminde yüzde 64,59 iken, bu anket döneminde yüzde 69,94 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,91 iken, bu anket döneminde yüzde 40,23'e yükseldi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 22,04 ve yüzde 24,27 olarak kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön