Ekonomi

Merkez Bankası'nda dolarla ilgili flaş gelişme

Dolarla ilgili çok önemli bir ölçüt olarak görülen Merkez Bankası rezervlerinde flaş bir gelişme yaşandı. TCMB'nin net rezervleri 1,7 milyar dolar geriledi. Vatandaşlar dolar kurundaki yükselişin kalıcı olup olmadığını merak ederken, ekonominin Merkez Bankası ayağında dikkat çeken gelişmeler yaşandı

Türkiye'de dolar kurundaki yükseliş bu akşam itibariyle durdu. Vatandaşlar dolar kurundaki yükselişin kalıcı olup olmadığını merak ederken, ekonominin Merkez Bankası ayağında dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

102,7 MİLYAR DOLAR OLDU

TCMB verilerine göre, 3 Haziran haftasında brüt rezerv 102,7 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta brüt rezervler 102,9 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Net rezervlerde ise daha yüksek bir gerileme kaydedildi. Buna göre TCMB'nin net rezervleri geçen hafta 12,2 milyar dolardan 10,5 milyar dolara geriledi.

EKSİLME VAR

Swap hariç net rezervler ise 3 Haziran haftasında eksi 52,8 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta swap hariç net rezervler eksi 52,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Rezervlere etkisi açısından da dikkate alınan kur korumalı mevduatların toplam büyüklüğü 3 Haziran haftasında 931 milyar TL oldu. Bir önceki hafta bu hesaplarda 904,1 milyar TL birikmişti. 

Kur korumalı mevduata revize geliyor 

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan 'Dolar' iddiası