29 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararları sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolarda yukarı yönlü hareketlilik görülürken yatırımcılar 'dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırmaya başladı.



Dolar ne olur? Dolar ne kadar olacak? 2023 yıl sonunda dolar kaç lira olur? gibi sorular yatırımcılar ve döviz almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Konu ile ilgili ekonomist ve uzmanlardan yorumlar gelirken kimileri yükseleceğini kimileri ise düşeceği yönünde açıklamalarda bulunuyor. Vatandaşların kafası karışmış halde piyasaları takip derken Merkez Bankası'dan dolar açıklaması geldi. Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği rakamı açıkladı.

MERKEZ BANKASI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMA!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın geçen ay açıklanan piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre doların geleceği seviye belli oldu.

12 ay sonrası için de enflasyon beklentisi yüzde 42,01 seviyesinden yüzde 44,94'e, 24 ay sonrasının beklentisi yüzde 23,87 seviyesine yükseldi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan ankte göre yine dolar/TL tahmininde de yükseliş kaydedildi.  Önceki ay 29,82 TL olan dolar, yıl sonunda 30,14 TL'ye çıktı.

Merkez Bankası katılımcıların 2023 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,7 iken, bu anket döneminde yüzde 3,9 olarak yükselişe geçti. 

23 Eylül dolar ne kadar? Cumartesi dolar kuru kaç lira? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 23 Eylül 2023 Cumartesi dolar/TL kuru...

Merkez Bankası ndan dolar açıklaması! Dolar ne kadar olacak? sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

23 EYLÜL 2023 CUMARTESİ DOLAR/TL KURU NE KADAR? GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Bu hafta piyasalar açısından çok kritik bir hafta olurken hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası hem de Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararları açıklandı. Bu kritik gelişmeler sonrası dolar/TL kuru yükselişe geçti. Hafta sonunun ilk gününde de yatırımcılar güncel dolar kurunu araştırıyor. Bugün dolar kuru alış fiyatı 27,17 lira, satış fiyatı ise 27,25 liradan işlem görüyor.

Altında ibreler yeşile döndü! 1 gramı bile olan hemen baksın! 23 Eylül Cumartesi altın fiyatları

Geri Dön