Kent Haberleri

Merkez Bankası'ndan dolar için yeni talimat! Resmen yarı yarıya düştü!

Dolar/TL kuru geçtiğimiz hafta 19 TL seviyesini geçmesinin ardından Merkez Bankası'ndan yeni bir hamle geldi. Merkez Bankası'ndan dolar için yeni talimat! Resmen yarı yarıya düştü! İşte ayrıntılar... Dolar kuru 19 TL seviyesine yükselirken Merkez Bankası'ndan dolar için yeni talimat! Resmen yarı yarıya düştü!İşte son dakika dolar gelişmesi

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru 19 TL seviyesine yükselirken Merkez Bankası'ndan dolar için yeni talimat! Resmen yarı yarıya düştü!İşte son dakika dolar gelişmesi...

MERKEZ BANKASI'NDAN DOLAR İÇİN YENİ TALİMAT!

Dolar/TL'de 19 TL seviyesinin aşılması ve verilerin kurumsal müşterilerin döviz talebinin artığını göstermesinin ardından bankalara sözlü olarak dövizde yeni günlük alım limiti getirildi.

Yeni talimata göre; kurumsal müşteriler günlük 5 milyon dolar yerine, 2,5 milyon dolar alım yapabileceği açıklandı.

Son dönemde Merkez Bankası yurt dışına para transferi işlemlerini yakından takip ederken, geçtiğimiz haftalarda bankalara 1 milyar TL'ye  yakın yüzde 5 ek ücret tahsis etti.

Bankacılık kaynakları geçen hafta da Merkez Bankası’nın sözlü olarak yurt içi yerleşiklerin yurt dışı para transferi işlemlerinden yüzde 5 masraf alınması talimatı verdiğini ifade etti. 

50 bin dolar üzeri yurt dışı para transferlerinde de belgelendirme ve bildirim zorunluluğu bulunuyor.  Bankacılık sektörü kaynakları 500 dolarlık bir transfer için bile belge, fatura istediklerini ifade ediyor. Analistler, kontrollü kur döneminin seçime kadar sürmesini öngörüyor.

FED VE 5 BÜYÜK MERKEZ BANKASI'NDSNA KRİTİK ADIM!

ABD Merkez Bankası (Fed) ve 5 büyük merkez bankası tarafından yapılan ortak açıklamada, var olan dolar swap hattı düzenlemeleri aracılığı ile likiditeyi artırmak için  bir adım atıldı.

Dolar fonlamasını sağlamak için swap hatlarının etkinliğini artırma konusunda halihazırda dolar işlemleri sunan merkez bankalarının 7 gün vadeli işlemlerinin sıklığını haftalıktan günlüğe çıkarma konusunda alaştığı belirtildi.

Günlük operasyonların bugün başlayacağı belirtilen açıklamada, en az nisan ayı sonuna kadar devam edeceği aktarıldı.

Altında aylar sonra bir ilk yaşanıyor! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor! Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? Hemen bakın! İşte 20 Mart 2023 altın fiyatları

Elinde birikimi olan hemen kuyumcuya koşsun! İslam Memiş açıkladı! Bunu alan servetine servet ekleyecek